Myhre1
Myhre1

Dette var runden for de herlige volleyscoringene

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre har rangert og hyllet rundens fem vakre volleytreff.

Den 27. serierunden ble på mange måter veiskillet for hvilke lag som vil kjempe hvor på tabellen i denne sesongen. Tapet til Manchester City i lokaloppgjøret på Old Trafford medførte at kun Arsenal er en reell utfordrer til Manchester United i gullkampen. Liverpool rotet bort to poeng mot Wigan, og må konsentrere seg om å holde unna for Sunderland og Bolton i kampen om Europa League plass - hvis ett av topp fem lagene skulle vinne ligacupen eller FA-cupen. I bunnen derimot, ble det om mulig enda mer spennende med Wigan sitt poeng på Anfield, West Ham sin utrolige opphenting mot West Bromwich, poengdelingen på Bloomfield Road og Birmingham sin seier mot Stoke. 6 poeng skiller nå mellom Everton på 13 plass til Wolves på siste, og avstanden ned til nedrykk er kun tre poeng.

Se volleyscoringene i videovinduet øverst!

Nå blir jo dette i beste fall kvalifisert synsing, men noe som er et faktum er at dette var runden for de herlige volleyscoringene. Problemet (hvis det kan kalles et problem) er at alle de vakre scoringene naturlig nok havnet i skyggen av kanskje det vakreste målet noen gang scoret i Premier League. Rooney sitt derbymål mot Manchester City vil for alltid bli stående i historiebøkene som noe spesielt.

Nedenfor vil jeg løfte fram de andre vakre volleymålene i den 27. serierunden i tillegg til 2-1 goalen på Old Trafford. I tillegg til at de var vakre, så var alle målene også med på å bidra til poeng for de fem lagene som scoret på volley.

Min høyst subjektive rangering er som følger:

1. Wayne Rooney, 2-1 mot Manchester City.

Jeg er av den oppfatning av det nesten alltid er noe man kan sette fokus på ift dårlig forsvarsspill, men å gjøre det ved denne scoringen er skivebom. Denne prestasjonen til Rooney skal hylles for alt det er verdt og ikke nok med at den er en av de vakreste jeg har sett, den avgjorde lokaloppgjøret og sendte etter min mening City ut av gullkampen.

KAN MØTES PÅ NY: Wayne Rooneys fantastiske scoring mot Manchester City i februar. Nå kan City få revansj i FA Cupen ¿ men først må de slå Reading. (Foto: JON SUPER/Ap)
KAN MØTES PÅ NY: Wayne Rooneys fantastiske scoring mot Manchester City i februar. Nå kan City få revansj i FA Cupen ¿ men først må de slå Reading. (Foto: JON SUPER/Ap)

2. Raul Meireles, 1-0 mot Wigan

Det å treffe så reint som Meireles gjorde på denne scoringen, samt klare å holde ballen nede er en prestasjon i seg selv. Når han i tillegg må rygge og slippe ballen forbi kroppen sin, noe som er veldig vanskelig teknisk, så rangerer jeg den som den nest beste volley scoringen denne runden.

Raul Meireles (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Raul Meireles (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

3. Niko Kranjcar, 2-1 mot Sunderland

Nok et klokkereint treff på volley, og den eneste som var fra utenfor 16 meteren. Avstanden till goalen og det at den var utagbar for keeper Gordon gjør at den sniker seg foran fjerde og femte plassen.

kranjcar (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
kranjcar (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

4. Robin Van Persie, 1-0 mot Wolverhampton

Man kan jo alltids diskutere hvorvidt det at Van Persie brukte høyrefoten burde vært vektlagt. Jeg har ikke valgt å gjøre det, men det faktum at han nærmest liggende i lufta banker den i mål gir han en fjerdeplass. Allikevel kanskje den scoringen hvor keeper hadde størst mulighet til å redde.

Robin van Persie (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Robin van Persie (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

5. Demba Ba, 3-3 mot West Bromwich Albion

Vakker og betydningsfull scoring, som gav West Ham et livsviktig poeng mot bunnrival West Bromwich. Det av de 5 volleytreffene som var minst reint og nærmest goalen, men bra nok i massevis til å få en hyllest som nr 5 på denne rundens volleyliste.

ba (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
ba (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Ønsker du flere fine volleymål så søk på Trevor Sinclair sin brasse fra 25 januar 1997 og Matty Burrows for Glentorian på overtid i 2010, på overtid.