CHELSEA HELT: Petr Cech redder Clint Dempseys forsøk fra straffemerket. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
CHELSEA HELT: Petr Cech redder Clint Dempseys forsøk fra straffemerket. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Her redder Cech straffe på overtid

Chelsea styrte det meste på Craven Cottage, men det var Fulham som fikk muligheten til å stikke av med alle poengene. Se kampreferat her.

Fulham - Chelsea (0-0)

Se kampreferat i videovinduet øverst

I en sjansefattig åpning på Craven Cottage, var det Chelsea som hadde ballen mest det første kvarteret. De blå gjorde stadige forsøk på å finne nysignerte Fernando Torres, men Brede Hangeland og Aaron Hughes hadde full kontroll i Fulhams midtforsvar.

De neste ti minuttene var det imidlertid vertene som eide. Damien Duff kom til en brukbar mulighet, da han klinket til fra omtrent 20 meter etter litt over halvspilt omgang. Petr Cech ga retur, men ingen Fulham-spillere luktet lunta.

Damien Duff og Ashley Cole kjemper om ballen. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
Damien Duff og Ashley Cole kjemper om ballen. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Chelsea tok styringen
Det tok en halvtime før Chelsea kom til sin første virkelige farlighet. Høyreback Branislav Ivanovic misset med innlegget, men lurte nesten en Mark Schwarzer på halvdistanse. Australieneren fikk imidlertid fistet ballen til corner.

Like før hvilen fikk gjestene en ny mulighet. Torres smatt forbi Hughes, men med litt press kom spanjolen kun til en puslete avslutning. Bare minuttet etter fikk storkjøpet en enda større sjanse, da en annen nykommer, David Luiz, klinket av gårde en 40-meterspasning. Torres var på god vei alene med Schwarzer, men en svak førstetouch spolerte det hele.

Stanget mot Fulham-muren
Etter pause tok Chelsea styringen fra start. Ramires kom seg løs i Fulham-boksen og fant Torres, men heller ikke med hodet ble det treff for 26-åringen. Chelseas nummer ni var friskere enn i debuten mot gamleklubben Liverpool, men også i mandagens nabooppgjør virket angriperen noe rusten. Etter 50 minutter kom han til et nytt forsøk – avslutningen endte blant publikum.

Utover i omgangen falt Fulham stadig dypere i banen, mens et tålmodig Chelsea-lag trillet ball. Carlo Ancelottis gutter slet imidlertid med å skape det helt store mot det hardtkjempende hjemmelaget.

Med 67 minutter spilt, kom en nordmann i fokus. Florent Malouda brystet ned ballen inne i boksen, og fikk Hangeland i ryggen. «Straffe», mente de blåkledde, men fikk ikke gehør hos mannen i sort.

Ti minutter senere var gjestene virkelig nær å ta ledelsen. Et innlegg fra høyre suste gjennom feltet, men ingen Chelsea-ben fikk foten på ballen.

MÅLLØS: Carlo Ancelotti tok Fernando Torres av banen etter 71 minutter. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
MÅLLØS: Carlo Ancelotti tok Fernando Torres av banen etter 71 minutter. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Dempsey kunne avgjort
Til tross for den spillemessige dominansen maktet ikke de regjerende mestrene å få hull på Fulham, og to minutter på overtid var det i stedet vertene som fikk muligheten til å stikke av med alle tre poengene.

David Luiz, som hadde spilt en prikkfri kamp til da, klippet ned Clint Dempsey i egen boks. Samme Dempsey gikk selv frem for å sikre Fulham alle poengene, men Cech stoppet forsøket fra amerikaneren, og reddet uavgjort for Chelsea.

– Til slutt får vi si oss fornøyd med ett poeng, for når du får straffespark imot i siste minutt kan alt skje, sa Cech etter kampen.

Tsjekkeren tror det blir tøft å hente inn ligaleder Manchester United, som er tolv poeng foran, men vil ikke gi opp.

– Matematisk er det ikke over, men selvfølgelig er vi langt unna, ettersom de vant sin kamp og vi avga to nye poeng.

Dermed fortsetter «The Blues» sin hanglete sesong, og ligger fremdeles utenfor Champions League-plass, som nummer fem på tabellen. Fulham er nummer tolv.