jan jönsson
jan jönsson

Rosenborg vil ta igjen FC København

– Vi skal fylle på med spillere, lover Jan Jönsson, som tirsdag skal måle krefter mot Ståle Solbakkens lag.

Rosenborg var best i fotball-Skandinavia i mange år, men har måtte se FC København overta posisjonen og plassen i Champions League.

– I dag er de det, så får vi se i morgen når vi har møtt dem, sier en offensiv Jan Jõnsson foran kveldens vennskapsmøte mellom de to lagene i Parken.

– Vil ha revansje
Et halvår er gått siden Ståle Solbakkens menn slo ut daværende RBK-trener Nils Arne Eggens mannskap i Champions League-kvalifiseringen, og nå brukes trønderne som sparringpartnere foran åttendelsfinalen mot Chelsea neste uke.

– Det er viktig for dem, men også viktig for vår oppkjøring, mener Jönsson, som står med én seier, én uavgjort og tre tap så langt i årets treningskamper.

– La Manga var bra for vår del. På vårt beste der fikk vi god uttelling som mot Spartak Moskva. Mot Shakthar Donetsk slapp vi dem for lett til, slik blir det om vi gir dem lillefingeren også mot København, sier RBK-treneren som ønsker å vise seg bedre enn danskene på både kort og lang sikt.

– Litt revansje blir det med tanke på forrige år, innrømmer han, og forteller om en spillergruppe som ikke har glemt at som sendte RBK ut av den gjeveste turneringen i høst med knappest mulig margin (RBK vant 2-1 på Lerkendal, København vant 1-0 i returkampen hjemme).

Skal fylle på med nye spillere
RBK har foreløpig ikke kommet i mål med flere forsterkninger, men treneren mener signeringer kan være nært og at dette vil gjøre laget i stand til å utfordre København og slå fra seg i Europa utover året

– Vi kommer til å fylle på her i snar fremtid med spillere som kan gå inn på laget. Vi vil jo være på det nivået som gjør at vi kan slå oss inn i de finere selskapene i Europa, understreker Jönsson

Med unntak av en syk Trond Olsen er alle spillere friske og kampklare etter en periode med landslagsfravær og småkader.

RBK stiller dermed i en toppet 4-4-2:
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Mikael Dorsin - Morten Moldskred, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred - Mushaga Bakenga, Rade Prica.