Erik Huseklepp (Foto: STRINGER/ITALY/Reuters)
Erik Huseklepp (Foto: STRINGER/ITALY/Reuters)

Huseklepp er frisk

Trener i morgen, og trolig snart tilbake for Bari.

Hva betyr trenerbyttet i Bari fra Giampiero Ventura til Bortolo Mutti for Erik Huseklepp? Forhåpentligvis ingenting for Huseklepps del.

Da Mutti nominerte sin første tropp var Huseklepps navn utelatt, selv om TV 2 vet at Huseklepp kunne spilt kampen. Om det er Mutti eller Baris medisinske apparat som bestemte at nordmannen skulle sitte på tribunen er ikke brakt på det rene.

– Det er helt udramatisk. Når han hadde en føling i lysken var det like greit å spare ham, sier agenten som fikk Huseklepp til Bari, Jack Karadas.

Huseklepp trente ikke dagen etter midtukelandskampen mot Polen, og tok det helt med ro fredag. Men bergenseren er ikke mer skadet enn at han trolig kunne spilt mot Genoa søndag - og skal trene som normalt i morgen.

Trolig handler det også om en trener som ikke har sett Huseklepp på trening - og som valgte navn på spillere han kjente til fra før da han skulle ta ut sitt første lag.

0-0 hjemme mot Genoa er uansett ikke nok i situasjonen Bari befinner seg i. Laget må begynne å ta tre-poengere, og det må skje snart hvis drømmen om Serie A-spill neste sesong skal leve videre.

– Det er ingen ulempe for Huseklepp at klubben bytter trener nå. Kanskje er det til og med en fordel i forhold til en formasjonsendring og at laget kan få et løft, tror Karadas.

Det er først og fremst sportsdirektør i Bari, Guido Angelozzi, som ville ha Huseklepp. Overgangssummen på 2 millioner euro er stor for bunnlaget i Serie A, og det vil se meget merkelig ut hvis mannen med ansvar for det sportslige bruker så mye penger på en spiller som ikke får vise seg frem.

Huseklepp skal ikke være bekymret over helgens tribunetur - og regner med å spille en viktig rolle inn mot serieavslutningen.

Trolig ser vi lysluggen tilbake på banen til helgens bortemøte med Lazio. Om han kan være med å redde Bari fra nedrykk er et helt annet spørsmål.