Henning Berg (Foto: TV 2/)
Henning Berg (Foto: TV 2/)

Henning Berg bekymrer seg ikke over innkjøpsstopp

LSK-sjefen er fornøyd med årets tropp og har ikke behov for forsterkninger.

LSK-styret har gitt de sportslig ansvarlige i Lillestrøm klar beskjed. Det finnes ikke økonomisk handlefrihet til å signere nye spillere før sesongstart. Akkurat det ser ikke ut til å bekymre Henning Berg.

– Vi har fått beskjed fra styret om at vi har fullstendig kjøpestopp. Det er noe vi må forholde oss til, sier Henning Berg til TV 2 Sporten.

Se intervju med Henning Berg i videovinduet øverst.

Derfor er Lillestrøm-treneren fornøyd med at han har beholdt stammen i laget fra forrige sesong.

– Det er gledelig at vi nå begynner å få kontinuitet i spillerstallen. De fleste trenere vil jo alltid ha et ønske om å få det enda bedre, men jeg er fornøyd med troppen. Lillestrøm kommet til å få et godt lag. Det er jeg overbevist om, sier Berg.

Tidligere i dette overgangsvinduet var Henning Berg en hårsbredd fra å miste Anthony Ujah til Real Mallorca. Manglende bankgarantier fra den kjøpende klubben stanset overgangen. Sett fra et sportslig ståsted er treneren fornøyd med at toppscoreren ble værende.

– På kort sikt er det en klar fordel at Anthony blir i Lillestrøm, men om han hadde gått til Mallorca vill klubben fått litt penger, og det trenger vi også. I tillegg har vi bra alternativer når det gjelder spissplassen. Men hadde han forsvunnet måtte vi omorganisert og startet litt på ny, sier Berg.

Samtidig benytter han anledningen til å rose spissen for sin profesjonelle holdning.

– Anthony viser at han trives i Lillestrøm, og har ikke latt seg påvirke av at Mallorca-avtalen gikk i vasken. Det blir en viktig spiller for oss fremover. Han har de fleste ferdighetene en spiss skal ha. Ujah er målfarlig, rask og god på hodet. Han kan bli en virkelig god spiller på sikt, sier Henning Berg.

Erling Knudzon og Anthony Ujah på LSK-trening på La Manga, (Foto: Frode Olsen/)
Erling Knudzon og Anthony Ujah på LSK-trening på La Manga, (Foto: Frode Olsen/)