selvmaal
selvmaal
bjarna
bjarna
Birkir Bjarnason. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Birkir Bjarnason. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
AVVISER SKATTESVIK: Åge Hareide mener han er uskyldig.   (Foto: Torgersrud, Marius, © MAT)
AVVISER SKATTESVIK: Åge Hareide mener han er uskyldig. (Foto: Torgersrud, Marius, © MAT)

Vikings nysignering med selvmål og straffebom

Men keepertalentet Arild Østbø reddet siddisene i straffesparkkonkurransen mot FC Midtjylland. Se høydepunkter her.

Viking - FC Midtjylland 1-1

Viking fikk en drømmestart mot FC Midtjylland. Birkir Bjarnason flikket til Erik Nevland etter syv minutter. Kapteinen fikk all verdens av tid til å stikke gjennom samme Bjarnason, som bredsidet inn 1-0. Se scoringen i videovinduet under.

492680

Med litt over kvarteret igjen å spille, var det imidlertid duket for trøbbel for Vikings nye midtstopper Björn Andersson. En kort cornervariant fra FC Midtjylland ble etter hvert til et hardt, lavt innlegg som gikk via tåa til svensken og i eget nett. Det sto 1-1 på La Manga. Se selvmålet i videovinduet under.

492692

Flere mål ble det ikke – dermed var det klart for straffesparkkonkurranse. Der misset Tomasz Sokolowski og nevnte Andersson for Viking, men den 19 år gamle keeperen Arild Østbø plukket ett dansk forsøk, før et andre og tredje gikk i aluminiumen. Viking slo FC Midtjylland, og er klar for semifinale mot Start. Se straffesparkkonkurransen øverst i artikkelen.

– De er nok nærmere kampformen sin, enn hva vi er. Men vi jobbet veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med de unge, og også hele laget. Jeg er veldig optimistisk etter denne kampen, sier Åge Hareide til TV 2 Sporten.

Også Tomasz Sokolowski var fornøyd med Vikings innsats mot Superliga-laget.

– FC Midtjylland er et godt dansk lag. Jeg møtte dem med Lyn i Royal League og ble kjørt karusell med, sier Sokolowski, som har tro på en god sesong for siddisene.

– Vi tror vi kan bli robuste, og kan slå undenifra.

Før kampen:

Åge Hareide mener Viking ga fra seg ledelsen i for mange kamper forrige sesong.

Denne vinteren har han terpet laget i ny formasjon. Tidligere 4-3-3 gjøres om til 4-2-3-1 i dagens kamp mot FC Midtjylland.

– På den måten får vi to ballvinnere sentralt i banen og blir ikke like sårbare når vi sender backene opp i angrep. Både André Danielsen og Tomasz Sokolowski har gode ferdigheter i den posisjonen, sier Hareide.

Viking-treneren påpeker at begge formasjonene kommer til å bli brukt i årets sesong.

– Det kan være et alternativ å gå over til å spille med to ankere på midten i kamper hvor vi skal beholde en ledelse. Spesielt på bortebane. I dag får vi testet ut systemet mot god motstand, sier Hareide.

Viking stiller slik mot FC Midtjylland (4-2-3-1): Østbø, Skogseid, Andersson, Sigurdsson, Bertelsen, De Lanley, Danielsen, Sokolowski, Berisha, Bjarnason, Nevland.

1881 Cupen - La Manga i altomfotball.no: Oversikt | Statistikk