petter solberg
petter solberg

Kun svensk kjøreforbud for Solberg

Rallyfører Petter Solberg (36) får trolig kjøreforbud i opptil to måneder - men kun på svenske veier.

Svensk politi stoppet nordmannen på vei mellom service og den femte fartsprøven i Rally Sverige like før klokken 14 fredag. Bilen hans var målt til en hastighet på 112 km/t i 80-sonen.

Dermed ble Petter Solberg straks ilagt kjøreforbud, hvilket han vedtok på stedet. Han fikk dog dispensasjon til å kjøre videre i 48 timer, men måtte overlate rattet til sin kartleser på siste fartsprøve søndag.

– Førerkortet mitt er ikke tatt fra meg, men jeg er ilagt et kjøreforbud i Sverige. Jeg har ingen annen unnskyldning enn at jeg hadde fokus på noe annet etter å ha kommet for sent ut fra service med tapt tid å ta igjen for å rekke neste fartsprøve. Jeg tar den straffen jeg måtte få, sier Petter Solberg til NTB.

Ifølge Solbergs svenske advokat er det ventet at kjøreforbudet vil gjelde i en til to måneder. Trolig vil han også få en bot.

Fra 1. januar i fjor tok Transportstyrelsen over ansvaret for spørsmål om førerkort i Sverige. Politiet vil ventelig overlate saken til Transportstyrelsen denne uken. (©NTB)