Ronaldo (Foto: MAURICIO LIMA/Afp)
Ronaldo (Foto: MAURICIO LIMA/Afp)

Ronaldo (34) legger opp

Den brasilianske goalgetteren har scoret sitt siste mål på profesjonelt nivå.

Den brasilianske spisslegenden Ronaldo annonserte mandag at han legger opp som fotballspiller.

Dermed er en fantastisk karriere over.

Ronaldo har de siste sesongene spilt for Corinthians etter å ha kjempet seg tilbake på banen etter en alvorlig kneskade. Kroppen har imidlertid fortsatt å hangle og det er også grunnen til at Ronaldo har bestemt seg for å legge opp.

– Jeg har vondt i kroppen. I tankene vil jeg fortsette, men kroppen min tåler ikke mer. De siste dagene har jeg grått som en baby, sier en åpenhjertig Ronaldo ifølge Goal.com.

Ronaldo er ansett som en av tidenes brasilianske fotballspillere. På sitt beste var han nærmest ustoppelig og bøttet inn mål for klubb- og landslag.

Han innehar rekorden som tidenes VM-toppscorer med 15 mål på fire VM-turneringer, hvorav Brasil gikk til topps av to av turneringene.

Han vant gullballen som verdens beste fotballspiller i 1997 bare 21 år gammel. I 2002 vant han gullballen for andre gang som 26-åring.

Ronaldo har vært innom klubbene Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelona, Inter, Real Madrid og AC Milan, i tillegg til Corinthians.

Ronaldo står ifølge Infostrada Sports bokført med 259 mål på 359 ligakamper for sine klubblag og 62 mål på 97 landskamper for Brasil.