Wayne Rooney. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Wayne Rooney. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

– Fansen fortjente den scoringen fra meg

Og Wayne Rooney er nesten helt sikker på at City ikke tar gull.

Wayne Rooneys utrolige brassespark mot Manchester City stjal alle overskriftene lørdag.

Rooney mener at han gjennom scoringen ga noe tilbake til fansen, etter at han har slitt med formen i lange perioder.

– Manchester Uniteds supportere fortjente den fra meg. Jeg har ikke hatt den beste sesongen, og jeg vet hvor stor denne kampen er i Manchester, så jeg håper at de nøt det. Nå er målet å fortsette å score og hjelpe til med å vinne tilbake tittelen, sier Rooney til The Guardian.

Mener City ikke kan ta gull
Med alle tre poengene fordelt til byens røde representanter, mener Rooney at de lyseblå langt på vei har mistet muligheten til å ta gull.

– Dette betyr at City så godt som er ute av tittelkampen, med mindre det inntreffer en katastrofe, sier Rooney.

Les også: Øyvind Alsaker kårer de tre vakreste målene i Premier League

– Erfaringen vil avgjøre
Han mener at lagets erfaring vil være helt avgjørende for at pokalen havner på Old Trafford.

– Det er vi som er laget som må tas igjen. Vi vet hvordan det føles å være på toppen av tabellen, og å komme seg over målstreken. Vi har denne erfaringen både i manageren og blant spillerne, og vi vet hva vi må gjøre. Forhåpentligvis kan vi opprettholde luken til lagene under oss, eller gjøre den større, i de neste seks eller sju kampene, sier kraftspissen.

– Fortjent seier
Og selv om noen av Citys spillere har ymtet frempå om at de hadde fortjent uavgjort, syns Rooney at seieren var på sin plass.

– Jeg syns ikke de var så uheldige. De spilte OK. I perioder var de flinke til å flytte på ballen, men de klarte ikke å finne veien gjennom oss. Bortsett fra sjansen til David Silva i første omgang hadde de egentlig ingen klare sjanser. Vi hadde to eller tre, og basert på det så fortjente vi å vinne, sier Rooney.