STOPPET: Politiet fikk raskt stoppet kvinnen som forsøkte å kjøre av gårde med ambulansen i Lørenskog natt til søndag. Det er ikke første gang uvedkommende stikker av med et utrykningskjøretøy. Dette bildet er tatt for et år siden, da en ambulanse ble stjålet i Lillestrøm.  (Foto: Alexander Gjermundshaug, rb.no/ANB)
STOPPET: Politiet fikk raskt stoppet kvinnen som forsøkte å kjøre av gårde med ambulansen i Lørenskog natt til søndag. Det er ikke første gang uvedkommende stikker av med et utrykningskjøretøy. Dette bildet er tatt for et år siden, da en ambulanse ble stjålet i Lillestrøm. (Foto: Alexander Gjermundshaug, rb.no/ANB)

Fyllekjørte med stjålet ambulanse

Kvinnen (47) kom ikke langt - men har grunn til å angre.

Den spesielle episoden skjedde i Bringebærveien på Rasta i Lørenskog ved 02.10-tida i natt, skriver Romerikes Blad.

Ambulansepersonellet var ute på et vanlig sykdomsoppdrag da en forbipasserende kvinne fant ut at hun ville prøvekjøre det ulåste utrykningskjøretøyet.

– Den 47 år gamle kvinnen var selvfølgelig beruset, forteller operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt.

47-åringen skal ikke ha kommet mange meterne før hun ble stoppet. Hun kjørte imidlertid tilstrekkelig til at hun nå er anmeldt for både kjøring i påvirket tilstand og forsøk på motorvogntyveri.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang noen forsøker å stjele en ambulanse.

Og i slutten av oktober i fjor, ble en ambulanse stjålet på Strømmen mens ambulansepersonellet var inne og drev livreddende arbeid.

For ganske nøyaktig et år siden ble en ambulanse stjålet utenfor Kiwi i Lillstrøm . Den gang ble bilen funnet igjen bare fire minutter senere. Da var den forlatt bare noen hundre meter fra Kiwi-butikken.

Drev livreddende arbeid

Også i oktober i fjor, skjedde det samme. Da var det en 26 år gammel mann fra Ullensaker som stjal en ambulanse på Strømmen mens ambulansepersonellet drev livreddende arbeid inne i leiligheten.

Dersom det er flere der ute som vurderer å gjøre det samme som disse tre har gjort, kan vi gjøre oppmerksom på at du har liten mulighet til å komme langt. Ambulansene er nemlig utstyrt med radar, så sentralene vet nøyaktig hvor kjøretøyene befinner seg.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Denne ambulansen er murt inne