Thor Hushovd (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)
Thor Hushovd (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)

Hushovd før sesongstarten: – Føler meg ekstremt mye bedre

Regjerende verdensmester Thor Hushovd er mer enn klar for en ny sesong. Den starter i Oman tirsdag.

Hushovd reiser til Oman søndag for å sykle Tour of Oman, som du kan se på TV 2 SPORT og tv2sumo.no fra tirsdag. Det blir hans første ritt denne sesongen, etter at den planlagte starten på Mallorca bokstavelig talt gikk i dass.

– Jeg er helt fin igjen etter magetrøbbelet nå. Man blir bare tappet for energi i et par dager, forteller Hushovd på telefon fra Monaco.

Full av overskudd
Verdensmesteren er også full av overskudd etter en vinter med perfekt treningsgrunnlag.

– Været har vært fantastisk nesten hele tiden. Jeg føler meg ekstremt mye bedre enn på samme tid i fjor. Da var jeg mye syk og mistet fjorten treningsdager. I år har jeg bare mistet to eller tre. Jeg trenger ikke stresse heller. Det er ikke før om halvannen måned at jeg virkelig behøver å være i form, sier 33-åringen.

Jeg føler meg ekstremt mye bedre enn på samme tid i fjor.

Ambisjonene for rittet i Oman er ikke all verden. Garmin-Cervélos sterkeste kort blir nok Heinrich Haussler, som har vist god form i Tour of Qatar.

– Dette rittet blir mest for å komme i gang med løpsfølelsen. Men det er alltid gøy å vinne løp. Hvis jeg får muligheten til å vinne en etappe, tar jeg den.

Hushovd har også fått med seg at bestekompisen Gabriel Rasch har gjort det bra i Qatar, med en sjuendeplass sammenlagt.

– Det er imponerende. Han har lagt inn en god søknad for å være med i større ritt. Han er en rytter som er god å lese løp. Det kommer godt med i Qatar, der vinden skaper mye bry.

Les også:Hushovd har fått ny sjef i klassikerne
Les også:Matforgiftet Hushovd må utsette sesongdebuten
Les også:Hushovds lag vil bli best i verden

– Bør vinne én klassiker
Med stjerneryttere som Thor Hushovd, Tyler Farrar og Heinrich Haussler er det store forventninger til hva Garmin-Cervélo kan gjøre i de prestisjetunge vårklassikerne.

– Dere bør nesten vinne noen ritt for at det ikke skal bli en nedtur?

– Det er klart. Vi har ulike ambisjoner innad i laget, men vi bør vinne i hvert fall et av de store klassikerrittene og være med i finalen i de andre, sier Hushovd.

Laget sparket nylig sportsdirektør Matt White, som skulle ledet Garmin i vår. Han er erstattet av den gamle storrytteren Peter Van Petegem.

Vi har ulike ambisjoner innad i laget, men vi bør vinne i hvert fall et av de store klassikerrittene

– Han kjenner klassikerne meget godt og blir en ressurs, tror Grimstad-karen.

Hushovd tror ikke det får noe å si for prestasjonene at laget gjør endringer i ledelsen så tett opptil sesongstarten.

Imot radioforbudet
I år må rytterne klare seg uten radioforbindelse med lagkamerater og følgebilene. Under Mallorca rundt protesterte rytterne mot forbudet og i Tour of Qatar advarte Heinrich Haussler mot hvordan det ville gå i vårklassikerne uten radio.

– Jeg er imot forbudet, først og fremst på grunn av sikkerheten. Mange farlige situasjoner under et løp unngås med radiobruk, sier Hushovd.

– Vil det endre måten lagene opptrer på under ritt?

– Lagene må kanskje sykle mer samlet for å kunne gi beskjeder, men det er ikke sportsdirektører på øret som avgjør om man vinner eller ikke.

Thor Hushovd ser også frem til å starte på en sesong der han vil skille seg u t i feltet som den eneste i verdensmestertrøyen.

– Det blir ekstra stort å sykle som verdensmester. Jeg gleder meg til å sykle hvert eneste ritt i den trøyen.

Thor Hushovd da han ble verdensmester. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Thor Hushovd da han ble verdensmester. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)