REDNINGSMANN: Michael Owen avgjorde seks minutter på overtid forrige gang lagene møttes på Old Trafford i Premier League. (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
REDNINGSMANN: Michael Owen avgjorde seks minutter på overtid forrige gang lagene møttes på Old Trafford i Premier League. (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

– City har et større repertoar enn United

Kommentator Øyvind Alsaker mener lørdagens Manchester-derby er en helt åpen kamp.

Se Manchester United-Manchester City på tv2sumo.no og TV 2 Premier League lørdag kl. 13.45

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker er på plass i Manchester, og han sier at han merker at det begynner å nærme seg det store lokaloppgjøret.

– Ikke siden 1968 har begge disse lagene vært med å kjempe om seriegullet samtidig. Lokalavisen har et tolv siders bilag i dag, og det er tegn på at man ønsker å tone ned ordkrigen, sier Alsaker.

Før United-City: Delta i nettprat med Peter Barnes

Åpen kamp
– Denne kampen blir nok mer åpen enn kampen på City of Manchester Stadium i høst hvor ingen av lagene risikerte noe som helst. Da manglet United Wayne Rooney, og City stilte med mange ferske spillere som ennå ikke var helt samspilte. For City sin del gjelder det å unngå tap, og skulle de vinne vil de kutte luken fra fem til to poeng.

Artikkelen fortsetter nedenfor

vidic-tevez_sumo
vidic-tevez_sumo

Wolves-tapet kan slå begge veier
Alsaker tror at City har en gyllen mulighet til å slå Manchester United i morgen, men det at de røde djevlene tapte sin første kamp for sesongen forrige helg, tror Alsaker kan slå begge veier.

– Tapet kan spre usikkerhet i troppen, men samtidig kan det fort hende at de slår kraftig tilbake slik de har hatt til vane å gjøre under Ferguson.

– Det at Rio Ferdinand mangler øker muligheten for Manchester City. I tillegg mener jeg at City har et større repertoar enn United nå.

Berbatov vs. Tevez
Kampen blir også en duell mellom Premier Leagues to målfarligste spisser: Dimitar Berbatov og Carlos Tévez.

– Begge lagene har vært avhengige av henholdsvis Berbatov og Tevez denne sesongen. Tevez scoret mot sin tidligere klubb da lagene møttes i ligacupsemifinale i fjor, men Berbatov har spilt fem Manchester-derby uten å vise seg spesielt frem.

– De siste to årene har dette derbyet blitt ekstra spesielt fordi begge lagene er med å kjempe i toppen. Tidligere var dette omtrent den eneste kampen City-fansen virkelig har brydd seg om, mens United hadde ytterligere 36 kamper i tankene. Nå er begge lagene med i tetstriden