bilerx2
bilerx2

Bruktimport Skoda Superb: Her er det penger å spare

Mye plass og 4x4 til en veldig hyggelig pris.

Stasjonsvogn, sterk dieselmotor, suveren innvendig plass og et av markedetes største bagasjerom.

Det må da lyde som søt musikk for enhver familie med unger, hytte og en aktiv fritid - som vi nordmenn liker å kalle det. Vi gjør musikken enda søtere ved å vise deg hvordan du sparer ti-tusenvis av kroner på denne pakka.

Bilen:

Den tiden da Skoda var synonymt med et skjellsord er definitivt forbi. Vi fant hos forhandler i Tysklan en grå metallik Skoda Superb Stasjonsvogn i en velutstyrt Elegance-utgave.

Bilen er utstyrt med den gode 2-liter TDI (diesel) motoren på 170 hk, den har 6-trinns manuell girkasse og firehjulstrekk sørger for god framkommelighet selv på rufsete veier og dårlig føre.

Les vår test av Skoda Superb stasjonsvogn her:


Utstyr:

Som nevnt er bilen i Elegance-utgave, og har blant annet følgende utstyr: Bi-xenon hovedlys, elektrisk setejustering, stort navigasjons-system, DVD-spillere, regnsenor, hill holder (bakkestart-hjelp), klimaanlegg 4 x el. vinduer, aluminiumsfelger og kjørekomputer - for å nevne noe.

Bilen selges for 32 730 euro og vi fant den på www.mobile.de.


Superb-annonse
Superb-annonse

Se hele annonsen her:

Hvorfor:

Plassen er trolig argumentet som selger flest Superb. Den er enorm! Når det gjelder beinplassen i baksetet må du nesten over på en liomusin for å finne noe liknende. Bagasjeplassen er 633 liter med baksetene oppslått og voldsomme 1865 liter om du feller ned baksetene. I tillegg har den en gjerrig, men allikevel sterk dieselmotor på 170 hk - som vi også kjenner fra VW og Audi.

"Vår" bil har også firehjulstrekk - noe som stadig flere nordmenn ønsker seg. Nesten en fjerdedel av nybilene som selges nå har dette. Noe som trolig bidrar til at bruktbilprisene vil holde seg godt. Den generelle kvaliteten er også god.

Sedanutgaven av Superb kan være litt vanskelig å like, særlig bakenden som på grunn at to-trinnsbakluken blir litt spesiell. Stasjonsvogna har langt mer elegant og harmonisk design og får Superb til å framstå som en pen bil.

Førerplassen i Superb.
Førerplassen i Superb.

Regnestykket:

Det finnes veldig få tilsvarende biler av akkurat denne typen til salgs i Norge så prisene er noe usikre. Men kilder vi har sjekket mot mener at dette er biler som selges for rett over/rett under 500 000 kroner (avhengig av utstyr kilometerstand, servicehistorikk etc.) . Dermed får vi en besparelse på "vårt" eksemplar på ca 70 000 kroner.

Garanti:

Skoda har på sine biler registrert etter 01.01.2011 innført 5 års nybilgaranti, det gjelder KUN på biler som er solgt nye i Norge. "Vår" bil og de vi har sammenliknet med her er registrert i 2010, så dette gjelder ikke for disse bilene.

Les også: Bruktimport - her er fallgruvene:


Avgiftsberegningen:

Mva: 54 325,-

Vektavgift: 91 937,-

Motoreffektavgift: 57 920,-

CO2-avgift: 40 056,-

Bruksfradrag: -28 487,-

Vrakpant + klimagassavgift 1 559

Sum totale avgifter:

Sum engangsavgifter: 162 985,-

Sum avgifter inkl. mva: 217 310,-

Moms frakt: 1 125,-

Bilpris inkl. alle avgifter: 435 735

Del på Facebook

Du kan spare mye på BMW X3 også - les mer her:

2-biler
2-biler