Lotte Smiseth Sejersted (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)
Lotte Smiseth Sejersted (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)

Norsk junior raskest på utfortrening i alpin-VM

- Det kommer alltid en jævel bakfra, sier Lotte Smiseth Sejersted, som var raskest av alle på siste trening foran fredagens superkombinasjon.

Garmisch-Partenkirchen (TV 2 Sporten):

Lotte Smiseth Sejersted var raskest av samtlige under den siste treningsomgangen i utfor foran kvinnenes superkombinasjon i morgen.

19-åringen, som forrige torsdag ble juniorverdensmester i utfor, var hele 59 hundredeler foran amerikanske Julia Mancuso som ble nummer to.

- Det kommer alltid en jævel bakfra, sa en glad Sejersted til TV 2 Sporten etterpå.

- Jeg føler ikke noe press for i morgen, men ser at jeg kan gjøre det bra.

Se intervju med Lotte Smiseth Sejersted øverst i artikkelen

– Jeg kjørte som jeg pleier og som jeg vet jeg kan, og jeg merket ganske fort at det gikk veldig bra for meg. Underlaget er veldig humpete så det er vanskelig å si hvor bra kjøringen egentlig er, sa Sejersted til NTB etter treningsomgangen.

– Men jeg gjorde i alle fall ingen store feil. Noe småtterier var det selvsagt på veien nedover, men stort sett vil jeg si at det stemte bra for meg, sa den norske overraskelsesjenta.

Da hun vant gullet i junior-VM i Crans Montana en ukes tid før VM i Garmisch-Partenkirchen, sikret hun seg sin fjerde medalje i VM-sammenheng for juniorer. Det er samme antallet medaljer som Aksel Lund Svindal har. Som juniorer er det bare Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus som overgår henne.

Sejersted kjørte ut da VM ble innledet på tirsdag med kvinnenes super G.