Shefki Kuqi (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Shefki Kuqi (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Newcastle henter Championship-vrakgods

Shefki Kuqi skal gi Newcastle styrke på topp ut sesongen.

Den finske 34-åringen Shefki Kuqi fikk sparken i Championship-klubben Swansea noen dager før overgangsvinduet stengte 31 januar.

Nå er han klar for nye utfordringer i Premier League. Selv om overgangsvinduet er stengt har engelske klubber lov til å hente spillere som står uten kontrakt.

I et magert gratismarked valgte altså Newcastle å slå til på den aldrende finnen. Kuqi har fått kontrakt ut sesongen.

Kuqi har en lang fortid i en rekke klubber i England. Han har blant annet vært innom Ipswich, Blackburn og Fulham. Han utmerket seg som en notorisk målscorer tidligere i karrieren, men de siste fire sesongene har spissen slitt med spilletid og uttellingen foran mål.

Shefki Kuqi (Foto: JON SUPER/AP)
Shefki Kuqi (Foto: JON SUPER/AP)

Store spissproblemer
Newcastle har fått store spissproblemer etter at de valgte å selge Andy Carroll til Liverpool like før overgangsvinudet stengte. Klubben lyktes ikke å sikre seg en erstatter i hektiske sluttimer før vinduet stengte.

Situasjonen ble ikke bedre av at spissen Shola Ameobi pådro seg kjevebrudd og er ute i mange uker.

Overlykkelig Kuqi
Manager Alan Pardew håper at den rutinerte spissen kan bidra med å fylle noe av tomrommet på topp.

– Han er i kampform og kjenner den engelske spillestilen godt etter å ha vært her i snart ti år. Han er klar til å bidra med en gang, sier Pardew til klubbens offisielle nettside.

– Jeg kan ikke finne ordene for å beskrive hvor stort dette er. Det er en fanstastisk mulighet for meg, sier spilleren selv til Sky Sports.