Mark Renshaw vant fjerde etappe i Tour of Qatar. (Foto: TV 2/)
Mark Renshaw vant fjerde etappe i Tour of Qatar. (Foto: TV 2/)

Mark Renshaw stjal ledertrøyen fra Haussler

Mark Renshaw vant Tour of Qatars fjerde etappe.

Tour of Qatars fjerde etappe gikk fra West Bay Lagoon til Al Kharaitiyat, og var på 153.50 km.

Tidlig i etappen kom det et brudd med 19 mann, hvor blant annet Gabriel "Gabba" Rasch var involvert. Rasch vant blant annet den siste innlagte spurten i kamp med Quicksteps Gert Steegmans.

Se video:Her viser Gabriel Rasch styrke i Qatar

Se spurten i videovinduet øverst

TV 2 Play: Se intervju med Heinrich Haussler

TV 2 Play: Se intervju med Mark Renshaw

Bruddet ble tatt igjen ca. 18 km før mål. Deretter kjørte Team Sky med blant andre Kurt Asle Arvesen, voldsomt i tet, og feltet fikk stor strekk.

Til slutt var det bare de store spurtkanonene igjen, og HTCs Mark Renshaw spurtet i mål før Daniele Bennati og Tom Boonen.

Dermed tar Renshaw over den gule ledertrøya, og har seks sekunders ledelse på Garmins Heinrich Haussler, som startet torsdagens etappe i gult. Haussler tok fjerdeplassen.

- Jeg har jobbet for ledertrøyen hele tiden. Jeg hadde en god prolog og har hatt flere gode resultater etterpå. Det er flott å se at alt arbeidet jeg og laget har lagt ned i dag ga en etappeseier og ledertrøyen, sa Renshaw etter målgang.

Sterk Rasch med trøbbel på slutten
Gabriel Rasch viste nok en gang solid kjørestyrke i Tour of Qatar, men fikk trøbbel med en punktering mot slutten. Heldigvis for nordmannen så kom han seg innenfor tre kilometersmerket og fikk dermed samme tid som etappevinner Mark Renshaw. "Gabba" klatret sågar en plass på sammenlagtlisten, fra åttende til sjuendeplass, før fredagens avslutningsetappe.

Kurt Asle Arvesen kom inn på en 18. plass med tre sekunder svakere tid enn Mark Renshaw. Alexander Kristoff ble klokket inn 4'44 bak, mens Arvesens lagkamerat i Sky, Lars Petter Nordhaug trillet i mål med den siste gruppen 8'51 bak vinneren.

Lampres Greg Bole veltet stygt etter 109 kilometer og ble kjørt bort i ambulanse, men undersøkelse på sykehuset viste at sloveneren ikke er alvorlig skadet.

Topp-10 sammenlagt før siste etappe:

1 Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad 12.47'00

2 Heinrich Haussler (Aus) Garmin-Cervelo +'6

3 Daniele Bennati (Ita) Leopard Trek +'15

4 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Sky +'24

5 Roger Hammond (GBr) Garmin-Cervelo +'36

6 Jeremy Hunt (GBr) Sky +'37

7 Gabriel Rasch (Nor) Garmin-Cervelo +'40

8 Bernhard Eisel (Aut) HTC-Highroad +1'03

9 Marcus Burghardt (Tys) +1':31

10 Gert Steegmans (Bel) Quickstep +1'33