Jon Knudsen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Jon Knudsen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Tamt Norge tapte i generalprøven

Norge var best, men Polen vant 1-0 på sin eneste målsjanse. – I forhold til Danmark-kampen betyr ikke dette all verden, sier Drillo.

Polen - Norge 1-0

Se intervju med Drillo i videovinduet øverst

TV 2 Play: Se intervju med Erik Huseklepp
TV 2 Play: Se intervju med Alexander Tettey
TV 2 Play: Se intervju med Brede Hangeland

Med unntak av at Espen Ruud erstattet en småsyk Tom Høgli på høyrebacken, stilte Drillo med sitt antatt beste mannskap fra start i onsdagens treningskamp mot Polen.

Kampen var nemlig generalprøven før «Slaget om Norden», EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i mars. Det ble en trist første akt, men forestillingen tok seg opp etter pausen.

Norge (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Norge startet kampen med å legge presset lavt, og slik fortsatte det hele omgangen, selv etter at Polen tok ledelsen.

Tidlig avgjørelse
Drillos mannskap fikk de to første sjansene. Først etter åtte minutter, da Morten Gamst Pedersen stusset en pasning videre til John Carew, som tanksenteren helt upresset headet utenfor fra relativt kort hold.

Den andre etter kvarteret, da Arsenals unge keeper, Wojciech Szczesny, feilberegnet ballbanen totalt på en corner. Kjetil Wæhler gikk opp for å heade, men avslutningen ble for dårlig.

John Arne Riise (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
John Arne Riise (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Polens scoring kom like etterpå. Robert Lewandowski fikk for mye tid og rom etter å ha driblet av sin oppasser, og Dortmund-spissen kunne prikke inn 1-0 fra over 20 meter. Ikke helt overbevisende keeperspill av Jon Knudsen ved den anledningen, men avslutningen var god.

Resten av omgangen fortsatte Norge å produsere halvsjanser, men både presisjonen, aggressiviteten og initiativet uteble i for stor grad.

La om til 4-4-2
Drillo gjorde to bytter i pausen. Bjørn Helge Riise kom inn for Henning Hauger, mens Ruben Yttergård Jensen tok Alexander Tetteys plass.

Samtidig ble Erik Huseklepp dyttet frem på topp, slik at Norge spilte 4-4-2 resten av kampen.

John Carew (Foto: Francisco Seco/Ap)
John Carew (Foto: Francisco Seco/Ap)

Byttene og formasjonsomleggingen ga virkelig utbytte, for det var en helt annen kvalitet over Norge i andre omgang.

Presset ble høyere og mer aggressivt, samtidig som omleggingen til to spisser gjorde det langt enklere for Norge å bevege seg oppover i banen. John Carew så ut som en helt annen spiller med bedre støtte på topp, helt til han ble byttet ut med Moa etter 58 minutter. Vadim Demidov ble samtidig byttet inn for Kjetil Wæhler.

For få målsjanser
Norge fortsatte likevel bare å produsere halvsjanser.

Etter 60 minutter knallet John Arne Riise til fra over 30 meter. Skuddet var både hardt og velplassert, men Wojciech Szczesny viste frem sin rekkevidde avverget fint.

Brede Hangeland, av alle, kom nær på et soloraid litt senere. Midtstopperen driblet av to mann og tok seg inn mot Polens 16-meter, men han viste med avslutningen hvorfor han ikke spiller spiss.

Erik Huseklepp ble byttet ut for Morten Moldskred i kampens siste fase, uten at det hjalp nevneverdig.

Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Norge klarte ikke å produsere nok målsjanser mot slutten til å true Polens ledelse, og det ebbet ut med 1-0 til Polen, etter et mål som kom på lagets eneste virkelige målsjanse.

Ubekymret Drillo
– Jeg liker aldri å tape, men vi var bedre enn Polen. Polen var skuffende dårlig, og det er litt trist at vi ikke slår et sånt lag. De har vel ikke mer enn den ene målsjansen som de scorer på, sier landslagssjef Egil Olsen til TV 2 Sporten etter kampen.

Han innrømmer imidlertid at heller ikke Norge var veldig flinke til å skape muligheter.

– Jeg er skuffet over at vi ikke skaper mer enn vi gjør, for vi skapte jo ikke all verden vi heller, sier Drillo.

Han avviser at dette får store konsekvenser for EM-kvalifiseringen.

– I forhold til Danmark-kampen betyr ikke dette all verden. Vi fikk en del svar på spillere og sånt, men det er lenge til vi møter Danmark, sa landslagssjefen til Canal Plus etter kampen.

Se intervju med Drillo i videovinduet øverst

Lagkaptein Brede Hangeland var veldig lite fornøyd med resultatet.

Jeg syns vi overkjørte dem fullstendig i andre omgang, men vi manglet noe viktig, det å skape sjanser og å score mål, så akkurat der må vi bli bedre. Jeg og mange andre kan bli bedre foran motstanderens mål. Prestasjonen syns jeg var OK, men resultatet var ikke som det skulle. Det irriterer meg grenseløst når vi egentlig er bedre motstanderen, men ikke ligger an til en seier, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Den nybakte Italia-proffen Erik Huseklepp var av samme oppfatning.

– De scorer på det ene skuddet de har på mål. Vi er ikke veldig gode i dag, men vi er bedre enn Polen, sier Huseklepp til TV 2 Sporten.