Cesc Fabregas, Lionel Messi (Foto: Manu Fernandez/AP)
Cesc Fabregas, Lionel Messi (Foto: Manu Fernandez/AP)

Barcelona får 315 mill til spillerkjøp i sommer

Det blir vanskelig for Barca å hente hjem Cesc Fàbregas, mens Chelsea er klare til å øse ut penger for Arsenal-stjernen.

Barcelona bekreftet tirsdag at Pep Guardiola har forlenget sin kontrakt, slik at den nå varer ut neste sesong.

Onsdag kom klubben med nok en nyhet. Guardiola får adgang til 40 millioner euro, rundt 315 millioner kroner, til spillerkjøp i sommer.

Ingen Fàbregas
Det betyr at fansen trolig kan gi opp håpet om at Barcelona skal klare å kjøpe Cesc Fàbregas fra Arsenal.

– Klubben kan ikke bruke mer enn dette beløpet. Det er ikke bærekraftig økonomisk for Barcelona å bruke mer enn 40 millioner euro på spillere. Forrige sesong ga vi et tilbud til Arsenal om 40 millioner euro for Cesc, og de ville ikke engang diskutere temaet med oss, sier Javier Faust, visepresident i klubbens finansavdeling, ifølge goal.com.

Chelsea står klare
Like redd for å bruke penger er ikke Chelsea. Klubben pøste ut penger på Fernando Torres og David Luiz i januar, og Roman Abramovitsj skal være klar til å åpne sin velfylte portemoné også kommende sommer.

Chelsea vil da by 50 millioner euro, det samme som de angivelig brukte på Fernando Torres, for å sikre seg nettopp Cesc Fàbregas, ifølge Daily Mail.

Avisen mener at Arsène Wenger er forberedt på å selge Fàbregas, men helst til Spania, og ikke for under 60 millioner euro.

– Må hente de beste
Chelseas avtroppende sportsdirektør, danske Frank Arnesen, uttalte seg nylig om klubbens innkjøpspolitikk.

Frank Arnesen (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Frank Arnesen (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

– Arsenal har sin filosofi. Vi har vår, og vi holder oss til den. Abramovitsj tror på ungdommen, men han krever samtidig at vi vinner, så du er nødt til å signere spillere utenfra. Hvis du vil nå til topps, så må du hente de beste spillerne. Satser du på ungdommen vil du sannsynligvis ikke vinne særlig mange trofeer, sa Arnesen ifølge The Independent.