Patrik Ingelsten (Foto: Frode Olsen)
Patrik Ingelsten (Foto: Frode Olsen)

Viking-spiss tilbake etter karrieretruende skade

Patrik Ingelsten fullførte første balløkt på over fem måneder.

Patrik Ingelsten fullførte i dag sin første hele trening med A-laget til Viking. Spissen pådro seg en meget alvorlig kneskade mot Start i august 2010. Da han skulle skyte kom svensken ut av balanse og vred kneet forkjært. Det resulterte i at senen som holder kneskjellet på plass røk tvers av. Etter operasjon og en lang opptreningsperiode kunne Ingelsten i dag trene en hel økt med lagkameratene. Etterpå var det kun smil og latter å spore.

- Det kjennes veldig bra. Jeg har mistet litt muskler i låret, men de er på vei tilbake. Selve skaden er leget, men jeg tråkker ikke til hundre prosent riktig enda. På grunn av muskelsvinnet er ikke kneet like stabilt, og derfor holder jeg litt tilbake i de tøffeste duellene, sier Ingelsten til TV2 Sporten.

Patrik Ingelsten (Foto: Frode Olsen)
Patrik Ingelsten (Foto: Frode Olsen)

Spissen som laget åtte seriemål på 11 kamper i 2010 tør ikke helt sette seg seriestarten som et mål.

- Det blir i tilfellet ren bonus. Etter første seriekamp kommer det en pause på grunn av landskamper. Om fremgangen fortsetter kan oppgjøret mot Fredrikstad i runde to fort bli aktuelt for meg, sier Ingelsten.

Hareide håper på Jarstein

Rune Almenning Jarstein ble også langtidsskadet på tampen av forrige sesong. Avrevet akilles førte til operasjon og opptrening også for landslagskeeperen. Åge Hareide tror sisterkansen når seriestarten.

- Han har jobbet godt og viser tydelige fremskritt. Jeg håper han står i mål mot Vålerenga sier Hareide.

Viking har som de fleste andre klubber noen småskader i troppen på denne årstiden. Onsdag var ikke Erik Nevland på feltet. Håkon Skogseid måtte gi seg tidlig på grunn av en belastning på fremsiden av høyre lår. Tidligere i vinter har Indridi Sigurdsson også vært ute med en strekk på fremsiden av låret. Hareide lar seg ikke bekymre av den grunn.

- Ting ser bra ut før oppholdet på La Manga, sier han.

Treningsleiren i Spania er i perioden 12-23 februar. Første kamp blir mot Midt Jylland 18. februar.