thailandhotell 16_9.jpg1
thailandhotell 16_9.jpg1

Opplev nordisk stil i Thailand

Her får du et streif av kjølig minimalisme midt i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den finske modernisten Alvar Aalto var en noe usannsynlig inspirator da ekteparet Kati Hakkinen og Atte Savisalo planla sitt Aava Resort and Spa i Khanom Bay. Resultatet er slående: Aava Resort er blitt et ytterst attraktivt alternativ til Thailands mer populære reisemål, med klare ekko av den finske arkitekten. Kanskje var det nettopp slik et nytt prosjekt fra hans side hadde blitt seende ut om han tegnet det i en hengekøye på en sydhavsøy.

Det finske ekteparet har arbeidet tett med den thailandske arkitekten Khun Kriangkrai Buajan, men innvendig har finske interiørarkitekter sluppet til. Resultatet er mindre femstjerners ekstravaganse og mer chic minimalisme.

Les også: HOTELLUKSUS TIL LAVPRIS

Feriestedet ligger lekkert til, nesten alene på stranda i Khanom. Med fossefall i åsene bakenfor og delfiner som tidvis er inne i bukta og viser seg frem er dette et perfekt chillout-sted, fjernt fra støyen i Koh Samui et lite stykke unna.

Siden det finske ekteparet nylig fikk barn var det nærliggende å tilrettelegge for småbarnsforeldre. Hver av de 28 bungalowene har dagsenger, som kan konverteres til ekstra seng for barn. I tillegg har Aava både spa og en bassengbar rettet mot et mer voksent klientell, i tillegg til muligheter for havfiske og dykking. Du kan også melde deg på feriestedets kokkeskole, eller grillkvelder på nærliggende øde øyer.

Etter en lang dag kan du til slutt slappe av i – hva ellers – en tradisjonell finsk sauna, selv om det for de aller fleste holder med det tropiske klimaet som alltid stryker over stranda her.

Les også: 3 SPENNENDE DESIGNHOTELLER

Presenteres i samarbeid med Reiser & ferie.