BARNSLIG: Morten Gamst Pedersen smiler og ler sammen med landslagskollega og tobarnsfar Bjørn Helge Riise. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
BARNSLIG: Morten Gamst Pedersen smiler og ler sammen med landslagskollega og tobarnsfar Bjørn Helge Riise. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Gamst: – Barn? Jeg er jo et barn selv!

Stadig flere av landslagsspillerne kommer hjem til bleieskift etter lek med lærkula. Morten Gamst Pedersen fortsetter leken også etter jobb.

Følg Polen - Norge med oppdateringer i vårt livesenter fra kl. 20.30.

Algarve (TV 2 Sporten): Seks år yngre Per Ciljan Skjelbred ble nylig far til en liten sønn. Bjørn Helge Riise er stolt far til to gutter, mens storebror Riise har fått to prinsesser å bryne seg på. Stopperveteran Kjetil Wæhler kan skilte med hele fire barn.

Først må jeg klare å ta vare på meg selv...

De er i selskap med en rekke andre landslagsspillere som manøvrerer pappa-rollen ved siden av fotballen. Det selskapet vil ikke Morten Gamst Pedersen (29) delta i.

Lever i nuet
Blackburn-proffen er nemlig ikke i nærheten av å tenke i andre baner enn den med det grønne gresset og sirkel på midten.

– Familie? Barn? Jeg er jo et barn selv! Nei, først må jeg klare å ta vare på meg selv, sier Gamst til TV 2 Sporten og flirer.

Heller ikke kjæreste er noe Blackburn-proffen lengter etter.

– Jeg har prøvd meg på begge deler. Akkurat nå er jeg singel og har vært det lenge. Jeg liker å leve i nuet, sier Gamst og smiler.

Gjør narr av svenskene
TV 2 Sporten møter landslagsgutta på hotellet utenfor byen Faro i Portugal. Morten Gamst Pedersen er som vanlig i et upåklagelig humør, og kommer rett fra blogg-oppdatering. Gamsten er etter hvert blitt kjent for å være en kløpper på sosiale medier.

– Jeg liker bloggingen, det gir meg en fin mulighet til å kommunisere med fansen. Jeg gjør det lite for pressens skyld, men det er greit å vite at man blir sitert riktig, sier Morten Gamst Pedersen, som gjerne gjør narr av fotball-kolleger på bloggen.

Tirsdag la han ut nok et stikk til Bolton og Sveriges Johan Elmander.

– I dag fikk vi i den norske landslagsleiren sjokkbeskjeden om at våre svenske fotballbrødre ikke får blogge, twitre eller være på facebook. Selvsagt er vi skuffet, akkurat like skuffet som da vi fant ut at våre svenske brødre ikke fikk spise godis, men da tok jo selvsagt jeg litt ansvar og sendte litt trøst til Johan Elmander, skriver Morten Gamst Pedersen i et innlegg på bloggen gamsten.com.

Frihet under Drillo
– Det er morsomt å kunne komme med meninger, og å ha kontroll på det jeg legger ut. Jeg tror det er viktig å ha litt glimt i øyet, sier Gamst, som er glad Drillo ikke legger ned de samme forbudene som Erik Hamrén gjør for de "söta brødrene".

– Vi har frihet under ansvar på landslaget, og alle aksepterer det, forteller Gamst til TV 2 Sporten.

Mer om landskampen:
Wæhler: – Gunstig å møte Danmark nå
Høgli usikker til Polen-kampen
Carew vil sette karrierepunktum med EM
Drillo eksperimenterer mot Polen

Følg Polen - Norge med oppdateringer i vårt livesenter fra kl. 20.30.