SLO OPPGITT UT MED ARMENE: Aksel Lund Svindal kjørte ut. (Foto: WOLFGANG RATTAY/Reuters)
SLO OPPGITT UT MED ARMENE: Aksel Lund Svindal kjørte ut. (Foto: WOLFGANG RATTAY/Reuters)
Kjetil Jansrud (Foto: Marco Tacca/Ap)
Kjetil Jansrud (Foto: Marco Tacca/Ap)

Lund Svindal og Jansrud kjørte ut

Nordmennene fant ikke rytmen, og bare Truls Ove Karlsen kom til mål i onsdagens VM-super-G.

Garmisch-Partenkirchen / Bergen (TV 2 Sporten):

Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud kjørte ut i super-G i VM i Garmisch-Partenkirchen, onsdag formiddag. Truls Ove Karlsen var den eneste av de norske som kom seg over målstreken, og kjørte inn til 28. plass.

Fantastisk kjøring av Innerhofer
Rennet ble vunnet av italieneren Christof Innerhofer. 26-åringen hadde aldri vunnet et verdenscuprenn i super-G tidligere, men sto med én seier i utfor.

I onsdagens VM-super-G var han imidlertid helt suveren.

Fra startnummer 15 og tok en suveren ledelsen med knalltiden 1:38.31. Den ledelsen holdt i massevis til gull. Det var seks tideler ned til toer Hannes Reichelt fra Østerrike. Kroaten Ivica Kostelic ble nummer tre.

– Dette er så stort at jeg nesten ikke har ord. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har slitt så lenge nå. Løypa var fryktelig vanskelig og derfor var det ekstra godt å gjøre det godt i den. Dette var helt herlig, sier Innerhofer til TV 2 Sporten.

Begge nordmennene kjørte ut
Aksel Lund Svindal tapte til Innerhofer øverst i løypa og var halvsekundet bak midtveis. Nedover røynet det på og Lund Svindal mistet rytmen fullstendig og endte med å kjøre ut. Da lå han over ett og et halvt sekund bak Innerhofer.

Kjetil Jansrud gjorde den norske dagen helsvart da han også kjørte ut tidlig i sitt løp.

Rullegardinen gikk ned
– Jeg hadde ikke noen god følelse bortsett fra i partiet på den siste delen av flata og første delen av det bratteste partiet. Da gikk det okei. Etter det gikk det skikkelig på tverke. Slik har det gått litt for ofte i det siste, sa Lund Svindal til NRK etter løpet.

– Jeg begynte å kjøre helt håpløst i det nederste partiet. Da gikk rullegardinen litt ned og det ble litt «galimatias», fortsatte Lund Svindal.

Valgte feil linje
Lund Svindal var optimistisk før han satte utfor, men tok etterpå selvkritikk for å ha lagt seg på en for offensiv linje.

– Jeg er skikkelig skuffet. Jeg gjorde det rett og slett ikke godt nok. Jeg gjorde småfeil hele tiden og tapte tid. Jeg trodde jeg hadde kontroll på løypa på besiktigelsen, men det er mulig jeg hadde en for offensiv linje. Det er en løype som i utgangspunktet skal passe meg. Derfor er det ekstra skuffende, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Kjetil Jansrud var også langt nede etter sitt mislykkede løp.

– Jeg kjørte rett og slett dårlig og er fryktelig skuffet. Det gikk ikke fort nok og jeg vet ikke hvorfor. Jeg trodde på forhånd at jeg ikke skulle kjøre bra på toppen, men hadde som mål å ta det igjen mot slutten – men dit kom jeg jo aldri, konkluderer Kjetil Jansrud overfor TV 2 Sporten.

Sluttstilling i mål:

1. Christof Innerhofer (Italia): 1:38.31
2. Hannes Reichelt (Østerrike): 1:38.91
3. Ivica Kotelic (Kroatia): 1:39.03