Egil
Egil "Drillo" Olsen sammen med John Carew (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Carew: – Drillo har gitt oss troen tilbake

John Carew mener mesterskapstørken for Norge kan være over. Mye takket være Egil Drillo Olsen.

Algarve (TV 2 Sporten): John Carew mener mesterskapstørken for Norge kan være over. Mye takket være Egil Drillo Olsen.

Stokes nye måljeger, John Carew, har hatt formidabel suksess på klubblag i internasjonal målestokk. Med flagget på brystet har det vært stang ut altfor lenge.

– Gjennom alle mine år på landslaget har jeg aldri følt det som nå. Vi har en helt annen innstilling, stemningen er bedre enn noensinne og vi har en veldig «go», forteller Carew til TV 2 Sporten.

Lagkamerat og Premier League-kollega, Morten Gamst Pedersen, er enig.

– Vi har det utrolig morsomt sammen, og stemningen er virkelig på topp! Jeg vet ikke om noen som ikke gleder seg enormt til landslagssamlingene, forteller Gamst til TV 2 Sporten.

– Kan slå alle
John Carew har på landslaget spilt under Nils Johan Semb, Åge Hareide og Egil Drillo Olsen. Som kjent uteble suksessen med Drillos etterfølgere - nå forgjerngere.

– Hva er det som er annerledes med Drillo?

– Vet du hva, jeg vet ikke! Han har et utrolig klokt fotballhode, og han gjør helt klart noe med hodene våre. Under ham har vi fått troen og spiriten tilbake, forklarer Carew.

Stoke-spissen er sikker på at dagens mannskap, spesielt med Drillos kunnskaper i garderoben og på treningsfeltet, kan slå Danmark og slukke tørsten til mesterskapshungrige nordmenn.

– Hjemme på Ullevaal kan vi slå alle! Danmark er slett ingen uoverkommelig motstander. Vi slo Portugal på Ullevaal, vi kan helt klart slå Danmark også, sier Carew bestemt.

– En personlig motbakke
Selv har han igjen markert seg som et livsfarlig angrepsvåpen i Premier League - etter måneder med minimalt med spilletid, og en høyst offentlig konflikt med Aston Villa-manager Gerard Houllier.

– Det at jeg har spilt lite de siste månedene har absolutt ingenting med fotballformen min å gjøre. Den er på topp! Det er kun personlige årsaker til at jeg har vært satt ut av spill, sier Carew om Villa-bråket.

– Men personlig må vel du også ha blitt påvirket av dette?

– Ja, det har naturligvis vært frustrerende, og konflikten var absolutt alvorlig. Likevel er det en personlig motbakke, og den har ikke påvirket meg som fotballspiller, forteller Carew.

Onsdag skal han forsøke å fortsette den gode trenden han har startet i Stoke - med Polen, og Arsenals unge keeper Wojciech Szczesny (20), som hinder.

– Det blir en utfordring, og en svært viktig treningskamp før Danmark og EM-kvaliken står for tur, avslutter Carew til TV 2 Sporten.