Lotus Renault prøver å finne en vikar for Robert Kubica. (Foto: FRED DUFOUR/Afp)
Lotus Renault prøver å finne en vikar for Robert Kubica. (Foto: FRED DUFOUR/Afp)

Lotus Renault jakter på Kubicas erstatter

Håper å finne noen som kan vikariere for den polske Formel 1-føreren ut sesongen.

Formel 1-teamet til Lotus Renault har begynt jakten på Robert Kubicas erstatter etter at han skadet seg stygt i en rallyulykke på søndag. Kubica har respondert godt på behandlingen etter ulykken, men må likevel forvente å være ute i et år. Dermed jobber Lotus Renault med å finne en vikar for polakken.

– Vi har begynt å lete etter en midlertidig erstatter for Kubica. Akkurat nå er Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi og Nick Heidfeld de aktuelle, sier teamleder Éric Boullier.

Vitantonio Liuzzi har tidligere kjørt Formel 1 for lag som Force India og Toro Rosso. Han mener at det viktigste er å fokusere på å få Kubica frisk så fort som mulig.

– Personlig synes jeg at Roberts helse er det aller viktigste. Men det er klart at dersom Lotus Renault finner ut at Robert ikke kan sette seg tilbake i bilen igjen kan det åpne seg en mulighet, og da håper jeg selvsagt at de velger meg, svarer Luizzi på spørsmål om sin fremtid.

Lotus Renault håper å finne noen som kan prestere på et høyt nivå gjennom hele sesongen. Men selv om vikaren skulle slå til, er teamleder Boullier opptatte av at Kubica vil ønskes velkommen tilbake så fort han er frisk.

– Laget har et nært forhold til Robert. Vi venter på ham med åpne armer, og håper at han kan være tilbake før sesongslutt.