Vadim Demidov (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Vadim Demidov (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Demidov om fast spill i La Liga: – Det skjer snart!

Om Vadim Demidov spår egen karriere riktig, møter han snart Lionel Messi til duell.

Faro (TV 2 Sporten): I fjor høst signerte Vadim Demidov en treårskontrakt med den spanske La Liga-klubben Real Sociedad, som ligger i den baskiske delen av Spania.

Proffdrømmen gikk i oppfyllelse for 24-åringen fra Sandefjord, som likevel forholder seg ydmyk til at han er på vei til spill mot Ronaldo, Messi og co.

– Det er egentlig ikke så stor forskjell fra å spille i Rosenborg. Mye er det samme, bare at klimaet er bedre, smiler Demidov.

Får ros fra treneren
Til nå har han kun fått ett innhopp på A-laget, men skal vi tro forsvarsspilleren selv har ballen for alvor begynt å rulle.

– Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra treneren, forteller Demidov.

– Når får vi se deg fast på Real Sociedad?

– Snart, forsikrer Vadim Demidov, og fortsetter:

– Men når kan jeg ikke si noe om. I Spania er det ikke som i Norge, der må man bare være helt innstilt på å spille helt frem til kampdagen, det er da treneren kommer med laget. Før det vet ikke engang spillerne helt sikker hvem som skal spille, forteller han.

Skal stoppe giganter
Sikkert er det at Vadim Demidov kan få en svært innholdsrik vår. Først venter Danmark i EM-kvalifiseringen på hjemmebane 26. mars, før Real Sociedad skal måle krefter mot Atlético Madrid og Barcelona i ukene etter.

Det betyr at Demidov må holde unna VM-giganten Diego Forlán, Maradonas svigersønn Sergio Agüero, topp tre i verden Messi, Xavi og Andres Iniesta, i tillegg til måljeger David Villa.

Større kan det knapt bli, men først må den norsk-russiske midtstopperen spille seg til fast plass på laget.

Per dags dato er han er en av flere på det norske landslaget som ikke spiller fast på klubblaget. Det ser han imidlertid ikke som bekymringsverdig foran EM-kvalifiseringen som venter.

– Hadde jeg fortsatt vært i Rosenborg, så hadde jeg heller ikke spilt kamper i denne perioden. Jeg får god matching på treningsfeltet, mener Real Sociedad-stopperen.