Kjetil Wæhler (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Kjetil Wæhler (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Wæhler: – Gunstig å møte Danmark nå

Aalborg-stopperen mener danskene er inne i et vanskelig generasjonsskifte.

Faro (TV 2 Sporten): – Danmark er midt inne i et besværlig generasjonsskifte, så vi har virkelig en god sjanse til å gå til EM-sluttspillet på deres bekostning.

Påstanden tilhører en som kjenner dansk fotball bedre enn de fleste. Brede Hangelands stoppermakker og bautaen i det norske midtforsvaret spiller til daglig i nedrykkstruede Aalborg.

– Foreløpig har jeg ikke merket stort til ”Slaget om Norden”, men oppstyret kommer nok når alvoret nærmere seg, innrømmer Kjetil Wæhler.

– Viktigere for Danmark
Mens Norge finpusser EM-formen mot Polen i portugisiske Faro, spiller våre danske puljerivaler mot England i Parken.

– Noen av nøkkelspillerne deres er på vei tilbake etter skader og formsvikt, så vi skal passe oss for å tro at dette går av seg selv. Kampen på Ullevaal er faktisk viktigere for dem enn for oss, så dette kan bli en tøff affære, advarer Wæhler.

Ser opp for Demidov
Foreløpig er det ingen diskusjon om Kjetil Wæhlers posisjon som Brede Hangelands makker i det norske midtforsvaret.

– Men sånt endrer seg fort, understreker Kjetil Wæhler og minner om at Vadim Demidov har gått fra Rosenborg til spanske Real Sociedad.

– For meg ville det være fantastisk å runde av karrieren som landslagsspiller med et EM-sluttspill i Ukraina og Polen, innrømmer den tidligere VIF-stopperkjempen, som ble far for fjerde gang for ti dager siden. Og som griper muligheten for å sove lenge om morgenen med begjærlighet – så lenge det varer!