Nicklas Bendtner (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Nicklas Bendtner (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Bendtner: – Jeg fortjener lønnen til en filmstjerne

Nicklas Bendtner mener han er verdt hver krone han får i lønn.

Se Danmark - England direkte på TV 2 SPORT eller i livesenteret onsdag klokken 20.15

Nicklas Bendtner er ikke kjent for å være spesielt ydmyk. Nå slår dansken til igjen og mener fotballspillere fortjener de enorme lønningene fordi det koster å være kjendis.

Arsenal-spissen har nylig blitt far, men bare sju uker etter fødselen ble det slutt mellom Bendtner og Caroline Luel-Brockdorff.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Førsteklasses underholdning
Dermed er angriperen, som tjener rundt en halv million i uka, i fokus i danske medier før privatlandskampen mot England i Parken.

Bendtner sier at fotballspillere må sammenlignes med filmstjerner når det kommer til lønn siden begge er i underholdningsbransjen.

– Jeg er i fotballbransjen på det høyeste nivået og fotball er førsteklasses underholdning. Så det er feil å sammenligne min lønn med en forretningsmann. Sammenlign meg heller med en filmstjerne, sier Bendtner ifølge mirror.co.uk.

– Jeg fortjener det som kommer min vei
Bendtner legger ikke skjul på at han trives med pengene, men han mener også at han fortjener hver krone.

– Jeg ville ikke vært ærlig hvis jeg sa at jeg ikke koser meg med pengene jeg tjener på fotball. Jeg synes vi bruker enormt mye tid, energi og fokus på våre fotballkarrierer. Når vi ikke trener eller spiller kamper må vi fortsatt leve for fotballen. Det er rett og rimelig at folk spør om spillere er verdt de enorme pengesummene og om vi tjener for mye. Jeg tror vi er verdt pengene fordi det er slik denne bransjen fungerer. Så lenge jeg jobber så hardt jeg kan mener jeg at jeg fortjener det som kommer min vei. Jeg klager ikke over situasjonen, det er en naturlig del av det å være en fotballspiller, men vi betaler definitivt en pris. Jeg kan for eksempel ikke gå på en restaurant med kjæresten uten å blir jaget av journalister.

Dansken er ikke førstevalget til Arsène Wenger og han innrømmer at han vurderer sin fremtid på Emirates.

– Jeg er glad for å spille på Arsenal, men jeg må selvsagt spille mer. Jeg er god nok til å starte. Jeg spiller ut denne sesongen og bestemmer meg til sommeren. Hvis jeg er fornøyd blir jeg, hvis ikke får vi se hva som skjer.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!