Tore Vikingstad1 (Foto: Frode OLsen)
Tore Vikingstad1 (Foto: Frode OLsen)
Tore Vikingstad (Foto: Matt Slocum/AP)
Tore Vikingstad (Foto: Matt Slocum/AP)

Tore Vikingstad klar for Oilers

Den norske hockeyprofilen Tore Vikingstad er klar for to år i Stavanger Oilers.

Den mangeårige Tyskland-proffen Tore Vikingstad vender tilbake til norsk hockey og Stavanger Oilers.

Det meddelte klubben på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

35-åringen har skrevet under en toårskontrakt med klubben. Vikingstad signerte kontrakten foran et samlet pressekorps.

– Jeg har vært ute i veldig mange år og det passet veldig greit å komme hjem nå. Jeg ville ikke bli for gammel før jeg kom hjem til Norge og jeg håper jeg skal klare å holde meg i form i et par år til, sier Vikingstad til TV 2 Sporten.

– Han gjør andre gode
Vikingstad startet karrièren i Viking Hockey og det har ligget i kortene at han ville vende hjem til Stavanger. I februar i fjor uttalte han til NRK at det ville gå minst ett år før han kom til å returnere til Stavanger og Oilers. Nå var altså tiden inne.

– Det er en glede for meg å få en så god spiller til klubben. Han er ikke bare god selv, men han gjør også andre gode. Alderen har ingeting å si, så lenge han har gløden kommer han til å spille godt, sier trener Petter Thoresen og slår fast at Vikingstad vil bekle senterrollen i Oilers.

– Blir best i GET-ligaen
Han har markert seg som en av de fremste poegnplukkerne i den tyske proffligaen siden han meldte overgang fra svensk hockey i 2001. Først for DEG Metro Stars og deretter for Hannover Scorpions de siste tre sesongene.

Med en slik hockey-CV er det ikke rart at Oilers-ledelsen har store forventninger til spilleren.

– Det er en stor glede for oss å ønske Tore velkommen tilbake. Det er 15 år siden han dro herfra. Etter det har han spilt i Sjernen, Sverige og Tyskland. Han har spilt i ni VM for Norge og for to år siden ble han kåret til årets spiller i den tyske DEL-ligaen. Jeg er sikker på at vi har fått den beste spilleren i GET-ligaen de neste to sesongene, skryter sportslig leder, Pål Haukali Higson.

Vikingstad har lagt opp som landslagsspiller, og sier til TV 2 Sporten at returen til Norge ikke endrer på den avgjørelsen.

Tore Vikingstad er tilbake i Stavanger, og nå skal han bidra til at Oilers når helt opp (Foto: Frode OLsen)
Tore Vikingstad er tilbake i Stavanger, og nå skal han bidra til at Oilers når helt opp (Foto: Frode OLsen)