Peter Van Petegem (Foto: YVES LOGGHE/AP)
Peter Van Petegem (Foto: YVES LOGGHE/AP)

Van Petegem kan bli Hushovds nye klassikersjef

Belgieren som vant Paris-Roubaix og Flandern rundt i 2003 er i samtaler med Garmin-Cervélo om vikarjobb.

Etter at Matthew White fikk sparken som sportsdirektør i Garmin-Cervélo i januar, har stillingen stått ledig.

Nå er Thor Hushovds lag i samtaler med Peter Van Petegem om den ledige stillingen, men Van Petegem vil eventuelt bare forplikte seg til vårklassikerne, ifølge cyclingnews.com.

Har for mye å gjøre
Han har allerede en fulltidsjobb utenfor syklingen, i tillegg til at familien driver et vertshus, og han er med i organiseringen rundt Flandern rundt og Omloop Het Nieuwsblad. Den siste rollen blir den mest utfordrende.

– Jeg har blitt spurt om å være lagleder for et år, men jeg frykter at det vil være for mye av det gode. Jeg kan se for meg at jeg kunne tatt vårsesongen, men først må jeg snakke med Wim Van Herreweghe som organiserer Flandern-klassikerne. Bare da kan jeg eventuelt gjøre det, sier Van Petegem til Sportwereld.be, ifølge Cyclingnews.

Den 40 år gamle belgieren hadde sitt store år i 2003, da han vant både Paris-Roubaix og Flandern rundt.

Hadde samtaler med Landis
Van Petegems navn kom opp i et intervju med Floyd Landis, som ble offentliggjort for bare en uke siden.

– Da Van Petegem kom til laget hadde jeg diskusjoner med ham om hvordan du rettferdiggjorde det i ditt eget hode, fordi jeg på dette tidspunktet fortsatt var totalt imot det. Jeg likte ikke ideen. Det representerte ikke hva jeg følte sykling var for meg. Jeg hadde fortsatt en idealistisk måte å se på ting på, sa kontroversielle og dopingdømte Landis vagt om Van Petegems inntreden i Mercury-Viatel i 2001.