Marit Bjørgen og Petter Northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Marit Bjørgen og Petter Northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

– Northug og Bjørgen er i rute

Petter Northug og flesteparten av de andre VM-løperne gjør siste finpuss på formen i strålende treningsforhold i Dolomittene.

Drøyt to uker før det braker løs i Holmenkollen er VM-troppen i langrenn på høydesamling i Alpe di Siusi (Seiser Alm) i Italia.

Sportslig leder Vidar Løfshus rapporterer om at Norges to største gullhåp, Petter Northug og Marit Bjørgen, er på vei mot VM-formen. Begge testet løypene i Kollen i forrige uke før avreise til Italia. Northug ankom Alpe di Siusi sist onsdag, mens Bjørgen reiste dagen etter.

– De er i rute, de. Det er ikke noe som tyder på noe annet. Petter gikk en lett hardøkt i går (søndag), og det fungerte veldig bra, sier Løfshus til NTB.

Hele VM-troppen, med unntak av Eldar Rønning, Emil Hegle Svendsen og sprinterne, er på plass i Italia. Ingen av løperne sliter med sykdom.

– Det har vært mye rolig trening. De første reiste ned til Val di Fiemme for å gå mer hardt i dag (mandag). Når man er på høydeleir i forkant av mesterskap, er det om å gjøre å finne overskudd, forteller Løfshus. (©NTB)