Christian Berge kan bli ny trener i Drammen Håndballklubb. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Christian Berge kan bli ny trener i Drammen Håndballklubb. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Christian Berge kan ta over Drammen HK

Elverum-treneren er i søkelyset til drammenserne.

Elverum-trener Christian Berge er aktuell som erstatter for Marinko Kurtovic i Drammen Håndballklubb, melder Østlendingen. Berge er tidligere landslagsspiller, med klubberfaring fra blant annet Flensburg-Handewitt, Århus og Viking.

Bekrefter interessen
– Vi jobber bredt for å få tak i en trener som har de kvalifikasjonene vi ønsker oss. Vi har nå satt opp en bruttoliste, og jeg kan bekrefte at Christian Berges navn står på den lista, sier daglig leder i Drammen Håndballklubb, Jon-Einar Hovland.

– Det er veldig hyggelig at andre klubber viser interesse. Det betyr at jeg har gjort noe riktig her, sier Christian Berge til Østlendingen.

Elverum leder for øyeblikket ligaen, ett poeng foran nettopp Drammen. Å få Elverum til å bli et topplag har tatt tid. Drammen søker nå en trener som kan være i klubben over en lengre periode. Berge er positivt innstilt til klubber som tenker langsiktig.

– Jeg synes det er spennende å være med å bygge opp noe over lang tid. Det er har jeg også gjort her i Elverum. Når kontrakten min går ut om et og et halvt år, har jeg vært her i fire år også, påpeker Berge.

Ønsker rask løsning
Drammen ønsker å få en rask løsning på trenersituasjonen, men daglig leder Hovland påpeker at det viktigste er å finne en som passer inn i klubben.

– Vi vil vel ta kontakt med de kandidatene vi har i løpet av februar måned, og så håper vi å få til en snarlig løsning. Uansett er det viktigere at vi får den riktige treneren, enn at det går fort.

– Vi ønsker fortsatt å være en dominerende klubb i norsk håndball, og det skal vi jobbe for å få til. Det betyr at vi må ha både spillere og trenere som holder et høyt nivå, sier Hovland.