langrennfinn (Foto: Privat/Faksimile Finn.no)
langrennfinn (Foto: Privat/Faksimile Finn.no)

La ut skiannonse på Finn.no – dagen etter var skiene stjålet

– Tragisk at noen lar barna sine gå på stjålne ski.

Sist fredag la Ole Jacobsen ut skiene til barna sine til salgs på Finn.no. Dagen etter når de stod opp fikk familien en ubehagelig overraskelse. Skiene var nemlig stjålet.

– Tyvene visste hva de var ute etter. Det stod tre par ski utenfor huset, men kun de dyreste forsvant, sier Skiens-mannen til TV 2 hjelper deg.

Les også: Tapte 9.000 kr på Finn.no

Vondt for barna

Barna på seks og ni år var lovet inntektene fra de gamle skiene sine. Ole forteller at det er synd at man må fortelle en seksåring at noen synes det er ok å stjele.

– Barneskiene var blitt for små, og jeg har god erfaring med å bruke det velkjente nettstedet til å bli kvitt slike ting, men ikke på denne måten, sier Ole til Telemarksavisa.

Ole forteller at barna hadde gledet seg til å få penger for salget av skiene sine.

– Ungene ble lei seg og skuffet. Men det verste er jo at noen voksne vil la barna sine gå på stjålne ski.

Les også: Lurt av Finn.no-selger

Alt må låses inn

Ole forteller at han ikke vil slutte å avertere varer på Finn.no, men at i fremtiden vil absolutt alle eiendeler bli låst inn i garasjen.

– Det var kanskje en tabbe å la skiene stå utenfor huset. Men folk behøver jo ikke å ta de likevel, sier han.

Ole har nå oppdatert annonsen sin på Finn.no, og håper de frekke tyvene setter skiene tilbake der de stod. I den oppdaterte annonsen skriver han: «Synd men sant, to par ski ble stjålet etter at de ble satt til salgs her på Finn. :( Barna på seks og ni ble lei seg, for nå får de ikke penger for de gamle skiene sine. Synd man må lære barna sine at noen synes det er ok å stjele... Resten er fortsatt til salgs.».

Mener tyver ikke tråler nettstedet

Lars Vinden, ansvarlig for forbrukertrygghet på Finn.no, mener det er vanskelig å vite om det er noen sammenheng mellom gjenstander som blir lagt ut for salg på Finn.no, og tyverier som skjer i etterkant.

– Vi har ingen indikasjoner på at tyver tråler Finn.no for å lete etter tyvgods. Men vi kan ikke utelukke at det likevel skjer, sier Vinden.

Han oppfordrer brukere som vil gjøre det vanskeligere for eventuelle tyver, til å la være å oppgi fullt navn og adresse, samt å bruke skjult telefonnummer

– På den måten kan man beskytte seg mot besøk av uvedkommende, sier han.

Selger stjålne ski på nettet

Ski er svært populære salgsprodukter på Finn.no. TV 2 hjelper deg skrev i fjor om tyveribander som raidet butikker for ski, og deretter la skiene ut til salgs på nettet. Les om tyveribandene her.

Da vi skrev om tyveribandene uttalte Lars Vinden at de ikke ønsker salg av «tjuvgods» på Finn.no, og at annonsenettstedet jobber bevist for å hindre at tjuvegods selges på nettsiden.

– Alle annonser blir kontrollert manuelt av oss, men at det er tjuvegods er ofte vanskelig å avsløre. Vi er derfor helt avhengig av tips fra brukerne og samarbeid med politiet og private sikkerhetsselskaper, sa Vinden til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter