Kjetil Jansrud. (Foto: DON EMMERT/Afp)
Kjetil Jansrud. (Foto: DON EMMERT/Afp)

Jansrud ledet – ble nummer to

8.plass til Lund Svindal på god norsk dag.

Kjetil Jansrud kom på andreplass under dagens storslalåmrenn i østerrikske Hinterstoder, og klarte dermed ikke å ta sin første verdensupseier i karrieren. Aksel Lund Svindal endte på 8.plass etter et uhell i starten av andre omgang, men viste at nordmennene er i ferd med å prikke inn VM-formen.

Jansrud ledet rennet etter første omgang med Lund Svindal på en 5.plass, 0,64 sekund bak. Førsteomgangen startet dårlig for 25-åringen fra Vinstra, men han jobbet hardt nedover løypen og avsluttet klart best av alle. Etter endt omgang ledet han med 0,35 sekund på andremann Philipp Schoerghofer.

Før Jansrud satte utfor i andre omgang leder Schoerghofer med 0,20 sekund på sveitsiske Carlo Janka . Nordmannen startet også denne omgangen dårlig, og klarte aldri å hente inn forspranget til Schoerghofer. I mål var Jansrud 0,17 sekund bak vinneren.

Aksel Lund Svindal (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)
Aksel Lund Svindal (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)

Nordmennene skuffet i gårsdagens Super-G, og dagens storslalåmrenn var deres mulighet til å rette opp inntrykket, to dager før VM i alpint starter i tyske Garmisch-Partenkirchen. Nordmennene har også prestert godt i storslalåm tidligere denne sesongen – med Lund Svindal på 2.plass, og Jansrud på en 4.plass i den sammenlagte storslalåmcupen.

Leif Kristian Haugen ble nummer 14 og Truls Ove Karlsen nummer 20. Markus Nilsen og Iver Bjerkestrand deltok også i rennet.