Kari Eie (Foto: Robert F. Bukaty/Ap)
Kari Eie (Foto: Robert F. Bukaty/Ap)

Norge langt bak på mixstafetten

Tyskland vant lørdagens skiskytterstafett.

Tyskland vant lørdagens blandede stafett i skiskyting i suveren stil i amerikanske Presque Isle. Norge nøyde seg med en beskjeden 10. plass.

På det norske laget gikk Kari Eie, Fanny Welle-Strand Horn, Henrik L'Abee-Lund og Rune Brattsveen. Kvinnene gikk 6 kilometer, mennene 7,5 kilometer. Det var en liggende og en stående skyting på hver etappe.

På det tyske vinnerlaget gikk Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Alexander Wolf og Daniel Böhm. Tyskland var 27,9 sekunder foran Frankrike og 1.01,4 minutter foran Russland på de neste plassene.

Den norske startkvinnen Kari Eie starter friskt, men gikk ut som nummer åtte etter liggende skyting med et ekstraskudd. Etter den stående skytingen, hvor hun måtte tåle to strafferunder, var det norske laget falt helt ned til 12.- og sisteplass.

Fanny Welle-Strand Horn måtte tåle ett ekstraskudd på både den liggende og stående skytingen, men klarte å avansere en plassering.

L'Abee-Lund skjøt feilfritt på første liggende, men måtte tåle to ekstraskudd på den stående skytingen. Han sendte ankermannen Rune Brattsveen ut på 11.-plass. (©NTB)