Alexander Kristoff (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Alexander Kristoff (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Fire norske sykkelproffer klar for Tour of Qatar

Alexander Kristoff skal kjempe i spurtene mot Mark Cavendish.

Se Tour of Qatar på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo fra søndag kl. 12.50

Alexander Kristoff, Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch står på startstreken når den 10. utgaven av Tour of Qatar tråkkes i gang med en 2,5 kilometer lang prolog i Doha søndag.

Det vil si at bare verdensmester Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen mangler av de norske proffene.

Kristoff mot Cavendish og co.
Sett med norske øyne er det størst forventninger til Alexander Kristoff. Sammen med Greg Van Avermaet er 23-åringen BMCs håp når det drar seg mot massespurt på de flate etappene utover i neste uke.

Den store utfordringen i Tour of Qatar er å sitte med i fronten når feltet splittes i sidevinden.

Flere av de 16 lagene som deltar stiller med sine beste spurtere. Mark Cavendish har solide opptrekkere på HTC-Highroad i Bernhard Eisel og Mark Renshaw.

Tom Boonen jakter etappeseier nummer 18 og sammenlagtseier nummer fire i Tour of Qatar. Heinrich Haussler er kaptein på Garmin-Cervélo med Gabriel Rasch som solid hjelperytter.

Cancellara favoritt
Nystartete Leopard-Trek stiller med Fabian Cancellara som prologfavoritt, og Daniele Bennati som kandidat i massespurtene. Tidligere Cervélo-rytter Théo Bos er tilbake i Rabobank og har et solid lag rundt seg.

På Team Sky vil Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug bli sentrale i å bringe spurthåpene Russel Downing og Jeremy Hunt i posisjon mot slutten av etappene. Og så blir det spennende å se om Bradley Wiggins kan slåss med de beste på prologen.

Petacchi syk
Alessandro Petacchi var satt opp som kaptein på Lampre, men bronkittplager har satt veteranen på sidelinjen i sesongstarten.

Dermed blir det opp til Danilo Hondo og Grega Bole å slåss med de andre spurtkanonene.