Al-Kubaisi spår barbarisme og sharialover i Egypt

Forfatter Walid al-Kubaisi frykter at Det muslimske brorskapet får makten i Egypt. Det kan føre til sharialover, barbarisme og middelalderske tilstander, tror han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle ønsker å kvitte seg med Hosni Mubarak-regimet, men alternativet kan bli enda verre, frykter al-Kubaisi.

– Dersom islamistene kommer til makten i Egypt, er det en enda verre skjebne for landet, sier han til NRK.

Al-Kubaisi står bak dokumentarfilmen «Frihet, likhet og Det muslimske brorskap» som hadde premiere i november i fjor. Han er skeptisk til utviklingen i Egypt.

– Det muslimske brorskapet prøver nå å kapre opprøret i Egypt. De vil utnytte revolusjonen til å starte en gradvis islamisering av Egypt og hele Midtøsten, sier al-Kubaisi.

– Brorskapets overordnede mål er og blir en islamistisk vekkelse. For meg som har fulgt gruppen og dens ledere nøye over tid, er dette åpenbart, sier al-Kubaisi.

Han frykter at Brorskapet vil lykkes med å omforme Egypt til et strengt teokrati, men han tror ikke en forvandling vil skje umiddelbart.

– De kommer sakte, men sikkert til å spre barbarisme og middelalderske tilstander i det arabiske samfunnet. De har allerede stor støtte blant de fattige i Egypt, sier forfatteren.

– De driver en aktiv misjonering og jobber for å fremme muslimske verdier, akkurat som indremisjonsbevegelsen, sier Utvik.

Brorskapet har vært forbudt i Egypt siden 1954. Utvik sammenligner brorskapet med konservative kristendemokratiske partier i Europa.

– Brorskapet er et konservativt muslimdemokratisk parti. De opererer i en «setting» som KrF i Lyngdal på 1950-tallet, sier Utvik.

Vesten har lite å frykte, mener Utvik, og han mener dermed det motsatte av al-Kubaisi, som argumenterer med at Brorskapets plan er å ta over Europa. (©NTB)