DRITT OG DRA: Turistbussen kom, tømte kloakken   og kjørte videre.   Det minner om veldig dårlig folkeskikk, sier Esso innehaver Geir Ståle Lid. De eneste som likte opptrinnet var kråkene. (Foto: Jan Henrik Hætta)
DRITT OG DRA: Turistbussen kom, tømte kloakken og kjørte videre. Det minner om veldig dårlig folkeskikk, sier Esso innehaver Geir Ståle Lid. De eneste som likte opptrinnet var kråkene. (Foto: Jan Henrik Hætta)

Turistbuss tømte kloakken på Esso-stasjon

Svingte innom Esso-stasjonen i Lakselv, tømte septiktanken – og kjørte videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skal la være å bruke slike ord som vi vanligvis bruker her oppe, kommenterer innehaver på Esso Lakselv overfor tv2nyhetene.no.

Spiste kake og kjørte videre

Det er Finnmark Dagblads nettutgave som bringer historien om den illeluktende hendelsen på bensinstasjonen i Lakselv fredag formiddag. Bussen full av turister stoppet innom Esso-stasjonen, spiste litt gratis kake før de kjørte videre.

– Da de hadde reist videre oppdaget vi at det luktet ille. Senere så vi drittgjørma som lå der, sier innehaver av Esso-stasjonen, Geir Ståle Lid til tv2nyhetene.no.

Kråkefest i kloakken

Mens dunsten av septikk spredte seg hadde kråkene fest med det illeluktende avfallet. Geir Ståle Lid så ikke hvilket firma bussen tilhører, men fikk med seg at det var en turistbuss.

– De var utlendinger, butikkbetjeningen mente de var på vei til Finland, men de så ikke ut som finner, sier Lid.

– Ikke et uhell

Han tror ikke det dreier seg om et uhell.

– Hadde det vært et uhell ville jeg tro sjåføren kom inn i butikken og ga beskjed. Jeg synes dette minner om veldig dårlig folkeskikk – det ligner ingenting, sier en lettere oppgitt bensinstasjonssjef.

Kloakken ble tømt på parkeringsplassen i utkanten av bensinstasjonen, etter at turistene var en snartur innom butikken.

– De handlet minimalt med varer i butikken, sa Lid til Finnmarks Dagblad tidligere fredag kveld.