Gassfelt skal gi nye inntekter til palestinerne

Israels statsminister Benjamin Netanyahu åpner for forhandlinger med palestinerne om utbygging av et gassfelt utenfor Gazastripens kyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det palestinske gassfeltet ligger i nærheten av et israelsk gassfelt, og utbyggingen av de to gassfeltene bør skje samtidig, sier Netanyahu. Ifølge ham skal inntektene fra det palestinske feltet gå til den palestinske selvstyremyndigheten.

- Dette er noe som den palestinske selvstyremyndigheten har vært interessert i, sier Netanyahu, som legger til at han tror det snart vil bli startet samtaler og forhandlinger om utbygging av feltet.

Ifølge Midtøstenkvartettens utsending Tony Blair ønsker palestinernes president Mahmoud Abbas at gassen fra det palestinske feltet, som ble oppdaget for ti år siden, skal gå til gasskraftverk på Gazastripen.

- Det er helt klart mye som gjenstår, men dette er et viktig gjennombrudd for den palestinske selvstyremyndigheten, for befolkningen på Gazastripen og for regionen som helhet, sier han.

I september i fjor brøt samtalene mellom Israel og palestinerne sammen da Israel ikke gikk med på å forlenge en stans i byggingen i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. (©NTB)