Down in the valley 01 ( © TV 2)
Down in the valley 01 ( © TV 2)

Vrangforestillinger utfordres

Harlan er overbevist om at han er en ekte cowboy. Så møter han Tobe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edward Norton og Evan Rachel Wood står for hovedrollene i "Down in the Valley", et sterkt drama om en ondsinnet, men karismatisk fremmeds inntreden i en familie med allerede store problemer.

Satt i nåtidens USA møter vi Harlan (Edward Norton), en ung mann preget av store vrangforestillinger. Harlan lever i San Fernando-dalen i California, i full overbevisning om at han i virkeligheten er en ekte cowboy.

Harlan møter Tobe (Evan Rachel Wood), en ung, rebellsk kvinne, og deres kjærlighet ved første blikk setter Tobes allerede vanskelige familiesituasjon under ytterligere press. Hennes far har ikke noe annet valg enn å legge en beskyttende hånd over sin datter, og dette gjør Harlans paranoide og farlige fremferd ytterligere dramatisk.

Regissør David Jacobson forteller om opphavet til historien: "Jeg begynte å se sammenhenger mellom det nakne landskapet og livsstilen portrettert i western-filmer og det moderne Vesten hvor jeg vokste opp. Ensomheten, den jevne frykten for vold og behovet for å finne en helt for å redde meg, gjorde også sitt for å knytte det gamle vesten og min barndom sammen".

Filmen ble utvalgt til programmet "Un Certain Regard" under Cannes Film Festival i 2005.

Se «Down in the Valley» på TV 2 Zebra lørdag kl. 21

Se også:

«Gullfisken» på TV 2 lørdag kl. 21.40

«Da han møtte henne» på TV 2 lørdag kl. 22.50