PLeaks4
PLeaks4

PremierLeaks - alt du trenger før helgens Premier League-runde

Torres-dukker i Trondheim, god Gary Neville-relatert grafitti og spisse ører på spissen i Liverpool. Les dette, og helgen kan begynne.

En mann med hestehale, som skadet seg da han datt ned fra barstolen han satt på da han bestilte 30 Jägerbombs (blanding av Jägermeister og Red Bull) har denne uka gått til Liverpool for 35 millioner pund. De har også kjøpt en mann med veldig spisse ører som fortsatt er forhatt av hele Afrika etter at han handset på streken i VM-kvartfinalen mot Ghana.

Likevel er det ikke disse som er i fokus i helgen. For det var ingen som kunne tro at mannen som forlot sin kjære barndomsklubb for å gå til en klubb i Champions League (ja, Liverpool spilte i Champions League tidligere) kunne forlate Liverpool for å gå til en klubb i Champions League. Så denne helt ekstremt overraskende overgangen har gjort mange mennesker forbanna. Så forbanna har folk blitt at de har brent hans drakt, hengt en imaginær versjon av ham opp i en imaginær galge i Trondheim, og i det hele tatt gitt på mange vis gitt uttrykk for at han ikke får deres stemme i Årets Mann 2011-kåringen. Men samme hvor sinna de er, kan de prise seg lykkelige over at de ikke gjorde det samme som en leketøybutikkeier i Scunthorpe, som skiftet navnet sitt til Fernando Torres i desember.

Søndag får de uansett muligheten til å si flere negative ting om mannen da han sitter på Chelseas benk når de tar imot hans gamle klubb. Men det er mange andre kamper denne helgen også, slik ser programmet ut:

Lørdag

13:45 Stoke-Sunderland, TV2 PL HD 1

16:00 Newcastle – Arsenal, TV2 PL HD1

16:00 Aston Villa – Fulham, TV2 PL HD2

16:00 Tottenham – Bolton, TV2 PL HD3

16:00 Manchester City – West Bromwich, TV2 Sumo

16:00 Everton – Blackpool, TV2 Sumo

16:00 Wigan – Blackburn, TV2 Sumo

18:30 Wolverhampton – Manchester United, TV2 PL HD1

Søndag:

14:30 West Ham – Birmingham, TV2 PL HD 1

17:00 Chelsea – Liverpool, TV2 PL HD 1

Jon Hartvig Børrestad får denne helgen besøk av Morten Langli, Claus Lundekvam, Aleksander Schau og ikke minst Liverpool-legende og Ian Rush-lookalike John Aldridge, som er blant de som mener Torres er en bedrager som har spyttet Liverpool-fansen i trynet. Han er også blant de som har skjelt ut menn med svært analoge innbyttertavler under VM 1994, når de ikke slipper han inn på banen.

Mens du venter på kampstart:

Andy Carrolls pris kan ha vært noe høy, antyder Erik Thorstvedt diskré under overskriften ”IT’S A MAD WORLD”

Tottenham slo Blackburn 1-0 med et svekket lag i midtuka, men Arild Stavrum tolket likevel kampen dit hen at Tottenham ikke ender blant de fire beste i år.

Andy Gray fikk sparken forrige uke, men det var visstnok ikke fordi han ikke vasket seg på henda da Thomas Aune møtte han på do.

Når som helst dukker tredje episode av FC Football opp, med kommentator Frode Marti som ukens gjest. Han blir blant annet konfrontert med sin karrieres størte tabbe, da han intervjuet David Moyes. Før episode tre dukker opp, kan du titte på de to første epsiodene her og her.

Vinn flott fotballpremie i rundens PL-quiz: Premier League-Quiz: Runde 26

Dette har vi lært denne uka:

Gary Neville har lagt opp med umiddelbar effekt. Ryktene går at han skal bli ekspertkommentator i Sky Sports, så det er ikke sikkert at han bare skal nyte hverdag i det som forhåpentligvis blir hans nye hjem. Men det som er sikkert, er at han har inspirert et av de flotteste fotballrelaterte grafittiverkene i historien.

Det er kanskje ikke så rart at Ledley King er mye skadet, når han ikke en gang klarer å komme seg til operasjonssalen, fordi han la igjen passet sitt hjemme.

FIFA har i alle år vært flinke til å sette fokus på de viktige tingene, som at kvinner burde spille fotball i mer tettsittende drakter for å gjøre kvinnefotball mer populært. Nå har de endelig satt fokus på den store fare for den moderne fotballen: de forhatte snoods/halsene.

Tilbakeblikk:

Etter å ha vært kreftsyk en stund, døde Neil Young denne uka. Ikke den kanadiske musikeren, men den tidligere Manchester City-spilleren, som scoret det eneste målet i FA Cup-finalen 1969. Etter at han la opp, jobbet han som postmannår med å ha jobber som postmann og supermarkedmedarbeider, slet han såpass øknomisk at han flyttet han hjem til mora en periode.

Han ble hyllet av Manchester City den 9. januar, da fansen var ikledd røde og sorte skjerf (etter fargene City brukte i den finalen). Inntektene fra skjerfsalget ble delt av Young og sykehuset han lå på.