Snart får vi møte en ansiktsløftet VW Tiguan   her er første smakebit på den.
Snart får vi møte en ansiktsløftet VW Tiguan her er første smakebit på den.

VW Tiguan: SUV-favoritten avslørt av annonsetabbe

Eller bevisst lekkasje? Her er i alle fall nye Tiguan. Se de helt nye bildene

VW Tiguan har blitt en knallsuksess og var lenge Norge mest solgte SUV. I fjor måtte den riktignok gi fra seg førsteplassen til Mitsubishi Outlander, men det er neppe grunn til å tro at VW-organisasjonen er fornøyd med å være nummer to veldig lenge.

I år får også Tiguan drahjelp av at det er klart for facelift og modelloppdateringer. Og dette er det aller første bildet som viser hva vi har i vente.

Tabbe – eller "tabbe"?

"Nye" Tiguan skal debutere på bilutstillingen i Genève i mars. Men nå sirkulerer denne annonsen på Internett, etter at VW ved en tabbe lot den ligge ute på hjemmesiden sin en kort stund. Den ble kjapt fjernet – men da var det allerede for sent: Flere hadde lastet ned annonsen.

Om det er snakk om en reell tabbe er vi forresten veldig usikre på. Bilprodusentene blir stadig mer kreative i måten de lekker nyheter på. Og "tabber" som dette kan gi mye mer oppmerksomhet enn om man bare sender ut bildene på vanlig måte.

SUV-duellen: Qashqai mot Yeti – les den her

Forsiktig oppussing

Helt etter oppskriften får Tiguan nå den karakteristiske VW-fronten. Spoileren under støtfangeren har blitt mye mer robust og den brede grillen gir assosiasjoner til storebror Touareg. Frontlyktene har selvfølgelig fått LED-felter, noe annet hadde jo nesten vært utenkelig på en ny bilmodell.

En stund etter at vi publiserte annonsetabben dukket bedre bilder opp. Nå vet vi mer om hvordan bilen blir.  Foto: Volkswagen
En stund etter at vi publiserte annonsetabben dukket bedre bilder opp. Nå vet vi mer om hvordan bilen blir. Foto: Volkswagen

Det er grunn til å vente seg at VW også har gjort endringer på hekken. Tiguan har fått en del kritikk for å se litt for puslete ut. Dette er et av de få områdene der den ikke er fullt på høyde og ofte bedre enn konkurrentene. Innenfor det som er av slingringsmonn på en facelift, er det derfor grunn til å tro at designerne har fått i oppdrag å gjøre den mer robust.

Volkswagen-Tiguan_bakfra
Volkswagen-Tiguan_bakfra

Til sommeren

På motorsiden har vi ikke hørt om noen spesielle nyheter. Det er 2-liters TDI som gjelder for de aller fleste kundene her. Men sannsynligheten er stor for at VW kommer til å presse både forbruk og utslipp ytterligere ned.

Tiguan debuterer som nevnt i Genève i mars. Den norske importøren har satt sommeren 2011 som lanseringstid her hjemme.

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpte 2440 norske familier denne?

Slik blir interiøret i den faceliftede Tiguan-en. Foto: Volkswagen
Slik blir interiøret i den faceliftede Tiguan-en. Foto: Volkswagen