VALGROSE: Arbeiderpartiets valgroser blir som vanlig å se når partiets valgkamp setter igang. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
VALGROSE: Arbeiderpartiets valgroser blir som vanlig å se når partiets valgkamp setter igang. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Ap dropper roser uten tariffavtale

Blomsterprodusenten Mester Grønn får ikke levere en halv million roser til Arbeiderpartiets valgkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åsaken er at bedriften har ikke tariffavtale med sine ansatte.

– Det er viktig for oss at leverandører vi bruker kan vise til tariffavtaler, sier organisasjonssjef Håvard Fossbakken i Arbeiderpartiet til Drammens Tidende.

Halv million roser

Arbeiderpartiet skal dele ut rundt 500.000 roser under høstens valgkamp. Nå går oppdraget i stedet til firmaet Plantasjen.

– Tariffavtaler er noe vi er opptatt av, sier Fossbakken.

– Ser ikke problemet

Administrerende direktør Erling Ølstad hos Mester Grønn, som holder til i Lier, sier til Drammens Tidende at han ikke ser noen problemer med bedriftens avtaleverk.

– Vi forhandler med våre ansatte, og de har en avtale med oss. Men vi har ikke noen avtale knyttet til noe LO-forbund, og vi er heller ikke medlem av noen arbeidsgiverorganisasjon, sier Ølstad

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) er krystallklar på at det er viktig for Arbeiderpartiet å stå på prinsippet om tariffavtaler.

– Tariffavtalene er selve hjørnesteinen i det norske arbeidslivet. Å undergrave det gjennom å handle med bedrifter uten avtale, er å undergrave alt det vi står for politisk, sier hun. (©NTB)