- Egyptisk minister på Tahrir-plassen

Egypts forsvarsminister Mohammed Hussein Tantawi og andre topper i hæren kom fredag morgen til Tahrir-plassen i sentrum av Kairo, ifølge en kilde i forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prodemokratiske demonstranter ber titusener av egyptere samle seg for «å sette den siste spikeren i regimets kiste» og har kalt fredagen for «Avgangens dag». Allerede i morgentimene fredag hadde flere tusen mennesker samlet seg på Tahrir-plassen.

Også oppbudet av soldater på plassen, som er blitt episenteret for oppstanden i Egypt, er langt større enn vanlig, melder NRK.

Samtidig kom det meldinger fra EU med krav om at Egypt må sørge for at demonstrasjonene går «fritt og fredelig» for seg.

Det er ventet at flere millioner mennesker vil strømme ut i gatene etter fredagsbønnen med krav om president Hosni Mubaraks avgang, trass i at demonstrasjonene onsdag og torsdag ble preget av vold og blodige sammenstøt.

Demonstrantene har blant annet planlagt en marsj mot president Mubaraks palass i bydelen Heliopolis nord i den egyptiske hovedstaden. (©NTB)