Økokrim ferdig med Senterparti-etterforskning

Økokrim bekrefter at etterforskningen av Senterpartiet i partistøttesaken nå er ferdig. Trolig legges konklusjonen fram i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim har gransket fakturaer til to kraftselskaper på til sammen 700.000 kroner. Partileder Liv Signe Navarsete er avhørt, og politiet har hatt razzia på Sps partikontor.

I dag ventes Økokrim å offentliggjøre konklusjonen fra etterforskningen, skriver Dagsavisen.

Senterpartiets fungerende generalsekretær Oddvar Igland sier partiet ønsker å legge saken bak seg.

– Vi avventer Økokrims konklusjon, så vil vi uttale oss deretter, sier han.

Dersom politiet tar ut siktelse mot partiet, kan det få konsekvenser. Særlig spenning er det knyttet til hvordan Navarsete vil handle dersom partiet får ripe i lakken.

– Vi har selvsagt tenkt gjennom hvordan vi vil reagere på Økokrims avgjørelse, men jeg vil ikke kommentere det nå, sier Igland.

Partiet har ifølge avisen forhørt seg med jusseksperter om hva utfallet kan bli. Partiet skal være forberedt på å håndtere foretaksstraff og en bot, men regner ifølge avisen ikke med at Navarsete blir personlig straffet.

Ifølge en sentral kilde i regjeringen ligger det heller ikke an til at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil vurdere å sparke Navarsete som kommunalminister. Men partiet kan bli straffet av velgerne, mener Dagsavisen. (©NTB)