Biden med advarsel til Mubarak

Egypts regjering har ansvaret for å sikre at fredelige demonstrasjoner ikke utarter i voldelig retning, sier USAs visepresident Joe Biden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biden ringte torsdag kveld sin egyptiske kollega Omar Suleiman og gjentok at Hosni Mubaraks regime straks må starte arbeidet med å legge til rette for et maktskifte.

- Visepresident Biden ba om at det straks innledet troverdige og inkluderende forhandlinger, slik at Egypt kan få en demokratisk regjering som oppfyller det egyptiske folks lengsel, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

Suleiman har invitert partene i landet til dialog om reformer, men islamistene i Det muslimske brorskap avviste torsdag kategorisk invitasjonen.

Brorskapet ble forbudt i Egypt i 1954, men bevegelsens sympatisører har likevel fått stille til valg som uavhengige kandidater.

Etter fredagsbønnen ventes det i dag nye, store demonstrasjoner i Kairo og andre egyptiske storbyer, og den amerikanske visepresidenten understreker egyptiske myndigheters plikt til å sørge for at disse går rolig for seg. (©NTB)