Jihad-grunnlegger hyller demonstrantene

En av grunnleggerne av Islamsk hellig krig (Jihad) i Egypt, Sarwat Salah Shehata, oppfordrer demonstrantene til å fortsette kampen mot «faraoen» Mubarak og hans «råtne parti».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shehata hyller i en kunngjøring postet på internett de regimekritiske demonstrantene for «modig å stå opp mot tyranniet».

- Tegn til seier kan nå skimtes i det fjerne, så fortsett ferden for å utrydde faraoen og hans tilhengere og rense vårt dyrebare Egypt for møkka deres etter år med fattigdom, ydmykelse, skam, krise, fengsling, tortur og sult, heter det i kunngjøringen som er plukket opp av det amerikanske nettstedet SITE.

- Faraoen og hans råtne parti må bort, fortsetter den 51 år gamle Jihad-grunnleggeren, som oppfordrer den egyptiske regjeringshæren til å ta demonstrantenes side.

- Vi oppfordrer hæren og de hederlige innen sikkerhetstjenesten til å lytte til nasjonens forventning og stå side ved side med folket, heter det.

Shehata forlot Egypt og dro til Afghanistan i 1981. Der sluttet han seg til lederen av Islamsk hellig krig (Jihad), Ayman al-Zawahiri, egypteren som i dag er nestleder i terrornettverket al-Qaida. (©NTB)