Langlis_utvalgte (Foto: TV 2)
Langlis_utvalgte (Foto: TV 2)

Debutantene imponerte Langli

TV 2s Premier League-kommentator Morten Langli har plukket ut det han husker best fra den 25. runden i Premier League.

Denne uken var det duket for en ny Premier League-runde etter at det forrige helg ble spilt FA-cup, samt en dramatisk innspurt i januarvinduet. Midtukerunden bød på mange artige oppgjør, og flere interessante situasjoner. Dette er TV 2s Premier League-kommentator Morten Langlis utvalg fra den 25. runden.

Lag: CHELSEA
London-laget fikk en tøff start på kampen borte mot Sunderland da Phil Bardsley satte inn 1-0 etter bare fire minutter. Scoringer av Frank Lampard og Salomon Kalou sørget for at gjestene tok over ledelsen, men Kieran Richardsons frekke frispark sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 2-2.

I andreomgang var de blåkledde desidert best, og anført av angrepsspillerne Kalou, Anelka og Drogba sikret Chelsea seg til slutt en sterk borteseier på Stadium of Light. Prestasjonen var et steg i riktig retning for Chelsea, og det virket som om de offensive spillerne var ekstra motivert etter at Roman Abramovitsj åpnet lommeboken og hentet Fernando Torres på overgangsvinduets siste dag. Det blir spennende å se hvordan Carlo Ancelotti velger å komponere angrepsrekken sin mot Liverpool til søndag.

Chelsea (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Chelsea (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)

Kløner: STEVEN SIDWELL & PATRICK VIEIRA
Newcastle tapte 0-1 borte mot Fulham, i sin første kamp etter at den lokale gutten- og topscoreren Andy Carroll ble solgt for 323 millioner kroner til Liverpool på deadline day. Shola Ameobi fikk en etterlengtet startplass for gjestene, men spissen ble bare værende på banen i 10 minutter.

I en duell etter en corner gikk Steve Sidwell hardt tilverks mot Newcastle-spiss Shola Ameobi. Midtbanespilleren plantet albuen i ansiktet på spissen som gikk ned for telling. Kjeven til Ameobi skal ha brukket i sammenstøtet, og Newcastle blir enda en spiss fattigere i ukene fremover.

En annen som bør nevnes i denne kategorien er Manchester Citys Patrick Vieira. Da Nigel de Jong ikke maktet å fortsette kampen etter smellen med lagkamerat Micah Richards i førsteomgang, kom midtbaneveteranen inn for gjestene. Den tidligere Arsenal-spilleren ruset rett inn i ryggen på feilvendte Kevin Phillips, og hjemmelaget utlignet til 2-2 på den påfølgende straffen. To tapte poeng for City, som kan vise seg å bli svært viktige i jakten på tittelen.

Patrick Vieira. (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Patrick Vieira. (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Redning: ASMIR BEGOVIC
Stoke la seg bakpå mot Liverpool på Anfield, og vertene slet med å komme til mange store sjanser i første omgang. Da hjemmelaget først skapte en god mulighet, var den til gjengjeld meget stor. Martin Kelly kom seg rundt på høyrekanten, og Liverpool fylte på med mange mann i boksen. Innlegget havnet på hodet til Glen Johnson som må ha vært sikker på at ballen var på vei inn i nettmaskene, men Stokes bosniske keeper slo til med en fantastisk refleksredning. Det kan fort bli en lang vei tilbake i Stoke-buret for danske Thomas Sørensen.

Asmir Begovic (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Asmir Begovic (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Mål: VICTOR OBINNA
Det ble en hendelsesrik førsteomgang på Bloomfield Road med mange rare situasjoner i begge ender av banen. Charlie Adam beviste at cornerne hans faktisk er verdt en god del penger, og keeperne Kingson eller Green la begge inn gode søknader til tabbekavalkaden for årets sesong.

Hjemmelagets keeper skal derimot ikke ha skylden for at West Ham la på til 3-1 før pause. Victor Obinna har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, men de siste ukene har nigerianeren fininnstilt siktet sitt – spissen scoret blant annet et hattrick i FA-cupens fjerde runde forrige helg. Hans første mål i kampen ble nærmest hjulpet inn av Blackpool-keeper Kingson, men hans andre for dagen var rett og slett en perle. 23 åringen dunket ballen med strak vrist opp i nærmeste kryss fra 20 meter, og sikret tre meget viktige poeng for The Hammers.

Victor Obinna scorer mot Stoke i Ligacupen 27. oktober. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Victor Obinna scorer mot Stoke i Ligacupen 27. oktober. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Debutantene: KEANE, STURRIDGE & SUÁREZ.
Mange av lagene i Premier League stilte med ny fjes i denne midtukerunden, og onsdagen ble en stor dag for «debutantene». På Anfield sikret Luis Suárez seg en pangstart på Liverpool-karrieren da han satte inn 2-0 foran The Kop kun et kvarter ut i sin debut for Merseyside-klubben.

På Reebok Stadium så det lenge ut til å bli 0-0 og poengdeling mellom Bolton og Wolverhampton, men gjestenes Ronald Zubar ønsket å endre på det. Dessverre for han og Wolves skjedde det i hjemmelagets favør. En horribel pasning tilbake til egen keeper havnet rett i føttene til unggutten Daniel Sturridge. Leiesoldaten fra Chelsea gjorde ingen feil alene med keeper og sikret med det tre viktige poeng for hjemmelaget.

Robbie Keane har ikke fått mye tillit av Harry Redknapp i Tottenham denne sesongen, men i sin første kamp som West Ham-spiller dukket iren opp foran mål i god gammeldags stil. Kanskje er Keane mannen som berger West Ham fra nedrykk denne sesongen?

Luis Suarez står med to mål og tre assist på seks kamper for Liverpool. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Luis Suarez står med to mål og tre assist på seks kamper for Liverpool. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)