Rieber-Mohn vil ha nulltoleranse mot narkosalg

Arbeiderpartipolitiker Libe Rieber-Mohn vil ha nulltoleranse mot narkotikasalg og går inn for å kaste asylsøkere som selger dop i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi må innse at vi ikke har lyktes med å rydde opp i det åpne dopsalget. Nå må Oslo kommune på banen og etablere et samarbeid med politiet, sier Rieber-Mohn til Aftenposten.

Annenhver pågrepne narkoselger i Oslo sentrum oppholder seg ulovlig i Norge. Statistikken viser videre at 136 av dopselgerne som ble tatt i fjor, var asylsøkere. Samlet betyr det at to av tre enten er i Norge ulovlig eller søker om asyl, skriver Aftenposten.

Rieber-Mohn innser at den offentlige innsatsen har mislyktes. Derfor går hun nå inn for nulltoleranse.

– Dette er viktig både av hensyn til beboerne i disse områdene og innvandrergrupper som blir stigmatisert, sier Rieber-Mohn.

– Ureturnerbare asylsøkere med avslag som tas i å bedrive kriminalitet må anholdes og fengsles. Vi kan ikke se på at politiet bruker store ressurser på de samme menneskene, gang på gang, sier byrådslederkandidaten videre.

Hun tar til orde for samarbeid mellom kommunen og politiet for å koordinere innsatsen i de belastede områdene hvor narkoselgerne holder til.

Også Venstres gruppeleder i Oslo, Ola Elvestuen, går inn for å slå hardere ned på dopselgende asylsøkere. Ekspressbehandling og snarlig retur i henhold til 48-timersregelen er et tiltak, mener han.

– I seg selv må det å selge dop gi avslag på asyl. Det er ingen tvil om at deler av dette miljøet av selgere er organisert. De kommer inn i landet som asylsøkere, men den egentlige grunnen til at de kommer, er at de skal selge dop, sier Elvestuen. (©NTB)