BLE MOBBET: Karita Bekkemellem hevder hun ble mobbet på Stortinget.  (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
BLE MOBBET: Karita Bekkemellem hevder hun ble mobbet på Stortinget. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

Stangeland bekrefter mobbing på Stortinget

I den nye boken om Magnus Stangeland bekrefter ekspolitikeren at yngre, kvinnelige representanter ble utsatt for mobbing på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om det kan være barskt i industrien, hvor Stangeland har lyktes godt som gründer, sier Senterparti-mannen til NRK at det kunne gå langt hardere for seg i politikken.

– Det var et klatresamfunn de luxe, og de skydde ingen midler for å klatre på andres bekostning, sier Stangeland og legger til at det var mest utpreget i Arbeiderpartiet.

Latterliggjort

En av dem som har fortalt om et miljø med utfrysing og usynliggjøring er Karita Bekkemellem, som satt på Stortinget for Arbeiderpartiet. I boken heter det at hun ble «trakassert av de gamle kjerringene i Arbeiderpartiet».

– Det handlet om latterliggjøring en form for usynliggjøring, reaksjoner på utseende og klesdrakt og den type ting, sier Bekkemellem.

Solberg dårlig behandlet

Stangeland sier Høyres Erna Solberg ble dårlig behandlet av Høyre-kvinner med lengre fartstid da hun var fersk på tinget.

– Jeg husker at det ikke bare var fint snakk om Erna Solberg i korridorene med det samme hun kom inn, sier Stangeland. Solberg selv sier derimot at hun ikke kjenner seg igjen i bildet Stangeland tegner i boken, som er ført i pennen av tidligere journalist Olav Garvik fra Bergens Tidende.

Stangeland avslutter lettere galgenhumoristisk med at han skal være «like flink til å spikre paller» som andre har vært dersom den politiske karrieren ender med fengselsstraff i pensjonssaken, som skal opp for lagmannsretten. (©NTB)