Anders Jacobsen (Foto: TV 2)
Anders Jacobsen (Foto: TV 2)

Dramatiske dager for Anders Jacobsen

Anders Jacobsen forteller om de dramatiske timene etter sønnens fødsel.

Klingenthal (TV 2 Sporten): Hønefoss-gutten ble pappa til Isac søndag 23. januar. Men selv om fødselen gikk greit, så opplevde Jacobsen alle foreldres mareritt da sønnen fikk pusteproblemer rett etter fødselen.

Livløs
– Fødselen gikk for så vidt uten komplikasjoner, men det var en litt livløs gutt som kom ut og ble tatt fort av gårde til Drammen på intensiven. Så vi har vært der en stund. Og da har vært litt sånn, ja, hva skal jeg si. Vi føltes oss litt sånn hjelpeløse. Man blir redd, forteller Jacobsen.

– Så han forsvant rett etter fødselen?

– Ja, han gjorde det.

– Uten at du fikk sett ham?

- Ja, og det var litt tøft. Men nå som man har fått kikka litt nærmere på ham, så er det en fantastisk flott gutt. Jeg har vært kjempeflink, ler Jacobsen.

Fornøyd
Jacobsen var uvanlig rolig etter en litt skuffende 16. plass i Klingenthal. Vanligvis depper han dersom han ikke er blant de aller beste. Men onsdag kveld var det bare smil.

– Det er helt fantastisk. Å bli far er så utrolig mye større enn skihopping. Skihopping er jo på en måte det beste jeg vet om å holde på med, men plutselig har man fått ting her i verden som betyr litt mer, sier han.

– Ligner Isac på faren sin?

– Nja, jeg vet ikke helt. Forhåpentligvis kommer han til å ligne mer på moren sin etter hvert. For hun ser mye bedre ut enn meg, ler Jacobsen.